Adana Kasaplar Odası Başkanı’ndan Kebap Uyarısı: Karbonat ve Hamur Hilesine Dikkat
Adana, kebap denildiğinde akla gelen ilk şehirlerden biri. Ancak bu ünvan, bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, kebap üretiminde yapılabilecek hilelere dikkat çekti. Yağmur, özellikle karbonat, hamur ve ekmek kullanımının gerçek Adana kebabının kalitesini düşürdüğünü belirtti.
Gerçek Adana kebabının nasıl anlaşılacağı konusunda bilgi veren Yağmur, ‘Zırhla çekilmiş kıyma kullanılmalı. Gerçek Adana kebabı, pişirildikten sonra şişten çekilirken kolayca dağılmalı, bulgur gibi olmalıdır. Eğer kebap dağılmıyorsa, içerisine karbonat ya da başka maddeler katılmış olabilir’ dedi.
Yağmur ayrıca, kebapta kullanılacak etin özellikleri hakkında da bilgi verdi: ‘Kebap için kullanılacak et, mutlaka kuzu sırt etinden olmalı. Eğer kebap, şişten çekerken dağılıyorsa, işte o zaman gerçek Adana kebabını yiyorsunuz demektir. Ama eğer kıyma dağılmıyorsa ve içerisine ek malzemeler katılarak şekil veriliyorsa, o zaman bu, gerçek bir Adana kebabı değildir.’
Adana Kasaplar Odası Başkanı’nın bu açıklamaları, kebap severlerin bilinçlenmesi adına büyük önem taşıyor.


