Adalet Bakanı Gül: ‘Çirkin mevkilerle ilgili soruşturma açılacak’

Adalet Bakanı Gül: ‘Çirkin mevkilerle ilgili soruşturma açılacak’
13:00 - Ekim 31 2020 Cumartesi

Ege Denizi’nin merkez üssü Seferihisar açıklarının bulunduğu 6,6 büyüklüğündeki depremde son durumu değerlendirmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk , Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AFAD İzmir Koordinasyon Merkezi’nde bir araya geldi. Depremle ilgili yapılan açıklamalarda, vatandaşların neşelendirmeleri istendi.

Bakan Kurum’un açıklamalarından satırbaşları:

“İlgili tüm bakanlıklar koordinasyon grubunda. Arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. Arama kurtarma çalışmaları süratle yürütülüyor. Şu anda sahada yaklaşık 5 bin personel var. Arama kurtarma faaliyetlerimizi 475 araçla yürütüyoruz. 17 bina yıkıldı Şu anda arama kurtarma çalışmaları 8 Bina devam ediyor 9 binada arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı AFAD, Kızılay ve belediyeler bölgeye çadır yemek gibi destek veriyor. 100 vatandaşı kurtardık. şimdiye kadarki deprem anı.

Hasar tespit uyarısı

“Bakanlığımız tüm binalara girerek hasar tespit çalışmalarını gerçekleştirecek. Hasar tespit çalışmaları sonrasında vatandaşlarımızdan gelen talebimiz önemli. Hasar riski ağır binalarımız olduğunu düşündüğümüz için sizi bir kez daha uyarmak istiyorum. Yapacağız. tespitlerimizi sahada yapıp vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz.Hayatımızı kurtarmak için hassasiyetle çalışmalarımıza devam ediyoruz.Tüm sivil toplum ekiplerimize şükranlarımızı sunuyorum.Takımlarımız 15. saatte Fadime Tolu’yu güvenle aldı İnşallah ekiplerimiz vatandaşlarımızı enkazdan güvenli bir şekilde çıkaracaktır.

Bakanlığımız tüm binalara girerek hasar tespit çalışmalarını yapacaktır. Vatandaşlarımızdan talebimiz hasar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra evlere girmeleri önemlidir. Sizi bir kez daha uyarmak istiyorum çünkü yıkılma riski olan binalarımızın ağır hasar gördüğünü düşünüyoruz. Mobil laboratuvarlarımızda somut numunelerin alınması neticesinde sahada tespitlerimizi yapıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Ülkemizin her yeri İzmir için seferber oldu. Milletimiz dün Elazığ’da Malatya’da birlikteyken, bugün de İzmir için bir ve birlikte olduk. 2 bin 59 kişi ile arama kurtarma çalışmaları yürütüyoruz. Diğer personel dediğimiz 2 bin 936 kişi ile de arama kurtarma çalışmaları yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamak için çadır kurma işlemleri yapılmaktadır. 3 bin çadır kurma süreci devam ediyor. Yaklaşık 750 tanesi kuruldu ve 3 bin tanesini akşama kadar kurmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. “

Bakan Pakdemirli’nin açıklamalarından satırbaşları

Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada, “Devlet burada olduğunu belirtmek isterim. İşler olması gerektiği gibi gidiyor. Herkes sahada birbirinden değerli hizmet veriyor. Dün gece sahada gördük. Vatandaşı bekleyiş uzadı, acaba bakanlar buradan çıksın mı? ” Biz buradayız, vatandaşlarımızla birlikte olsak da olmasak da işimizde en ufak bir aksaklık olmayacak. Öncelik, hala çukurda olanlar ve ardından açıkta kalanlar, barınağa muhtaç olanlar. İletişimde güvenlik sıkıntısı yoktur. Yaraları iyileştirmek için buradayız. felaket, umarım bu yaraları bir an önce iyileştireceğiz. Çalışmaya devam ediyoruz. Biz burdayız. “

Bakan Selçuk: Acil Yardım Ödeneğini Serbest Bıraktık

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ” Tüm vatandaşlarımıza dileklerimi iletiyorum. Depremi duyar duymaz tüm ekiplerimizi seferber ettik. Psikososyal destek vermeye ve ailelerimizi ziyaret etmeye devam ediyoruz. Yine vakıflarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için 5 milyon acil yardım ödeneği verdik ve 3 milyon AFAD gönderdi. Bu nedenle 8 milyon acil yardım ödeneği çıkarıldı. Tekrar iyi olmanı dilerim. ”

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: “Çirkin paylaşımlara soruşturma açıldı”

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Tüm kurumlarımız İzmir’in yaralarını sarmaya devam edecek. Dualarımız enkaz altında vatandaşlarımızla birlikte. Ortak acı, karşılıklı sempati gerektirir. Acımız moloz altındayken bu acıları kışkırtanlara karşı Cumhuriyet başsavcılığımız soruşturma başlattı. Kimse birliğimizi, kardeşliğimizi, acımızı sömüremez ve adaletimiz asla bunu yapmak isteyenlere izin vermez. Tekirdağ, Adıyaman ve Gaziantep’te 3 kişi gözaltına alındı. Tüm süreçlerde gerekli takip yapılır. ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de açıklama yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ” Binlerce vatandaşımız dışarıda yaşamaya başladı. Yiyeceklerden cep telefonu şarjına kadar yapılacak çok şey var, binlerce ihtiyaç var. İzmir’in yanındayız ve bunu çözmek için gönülden ve ruhumuzla yapılması gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Tüm İzmir’e tekrar teşekkür ediyorum. ”

Öte yandan İzmir Milletvekili, eski Meclis Başkanı ve eski Başbakan Binali Yıldırım da toplantıya katılan isimler arasındaydı.

Ali İhsan Çiftçi – Sinan Yeniçeri

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi