Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhuriyet Üniversitesini Ziyaret Etti

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhuriyet Üniversitesini Ziyaret Etti
00:11 - Mart 5 2019 Salı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sivas gezisi kapsamında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Adalet Bakanı, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret etti. Bakan Abdulhamit Gül ziyarette ilk olarak Rektörlük Şeref Defteri’ni imzaladı. Buraya mesaj yazan Adalet Bakanı Şeref Defteri’ne mesaj da yazdı. Abdulhamit Gül mesajında,”Ülkemizin köklü üniversitelerinden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum. İlmin, bilimin ışığında ülkemizin geleceği gençlerimize verilen emek her şeyin başındadır ve en kıymetli görevdir. Şahsınızda tüm hocalarımı, öğrenci arkadaşlarımı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” cümlelerine yer verdi.

Prof. Dr. Alim Yıldız,”Üniversitemiz 18 fakülte, 5 yüksekokul, 14 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar ve 60 bine yaklaşan öğrenci sayısı ile ülkemizin en köklü üniversiteleri arasında yer alıyor. Ayrıca 30 yılı aşkın süredir hizmet veren üniversitemiz sağlık hizmetleri uygulama ve araştırma hastanesinin yerine yapılması düşünülen yeni hastane bina projesi de 2019 yatırım planına alındı.” dedi.

Abdulhamin Gül daha sonra ‘’Gençler Soruyor’’ programına katıldı. SCÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa katılan Bakan Gül, öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunarak onlarla bir araya geldiği için mutluluk duyduğunu ifade eden Adalet Bakanı, yaptığı siyasi çalışmalar sırasında en fazla enerjiyi gençlerle yaptığı programlardan aldığını ifade etti. Bakan Gül,”Gençlerden enerji alıyorsunuz o aldığınız enerjiyle de daha dolu dolu işler yapıyorsunuz. O yüzden ben öğrencilerle bir arada olmaktan büyük keyif alıyorum.” diye konuştu.

Program sonrasında Bakan Abdulhamit Gül, öğrencilerin sorularına da yanıt verdi.