Hamidiye Kültür Parkı’nın 4 Eylül’de açılması planlanıyor

Hamidiye Kültür Parkı’nın 4 Eylül’de açılması planlanıyor
13:14 - Mayıs 20 2021 Perşembe

Sivas İl Özel İdaresi ve yüklenici firmalar tarafından yapım devam eden ‘Hamidiye Kültür Parkı’ ve bünyesindeki 22 farklı projenin 4 Eylül’de açılması planlanıyor.

Sivas Valiliği koordinesinde Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapım çalışmalarına başlanan ve halihazırda tamamlanma aşamasına gelen Hamidiye Kültür Parkı yakında Sivaslı vatandaşların hizmetine girecek. Sivas Valisi Salih Ayhan bugün yapım çalışmaları devam eden parka gerçekleştirdiği ziyarette açıklamalarda bulundu. Vali Ayhan, Osmanlı döneminde saray atlarının yetiştirildiği tarihi hara ve diğer yapıların restore edilerek 4 Eylül’de vatandaşların hizmete girmesinin hedeflendiğini belirtti. Söz konusu parkta22 farklı projenin bulunduğuna dikkat çeken Vali Ayhan, parkın açılması ile birlikte gerek turizm gerekse sosyal alanlar bakımından bölgenin bir cazibe merkezi haline geleceğini belirtti. Vali Ayhan söz konusu proje tamamlandığında Orta Anadolu’nun en büyük kültür parklarından birine kavuşacaklarını söyledi.

Parkta bulunan projeler arasından Abdülhamit Han Anı Evi, Minia Sivas, Egzotik Park ve At Ahırları gibi yapılar en çok dikkat çeken projeler olarak göze çarpıyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi