Açıköğretim öğrencileri için harika bir fırsat

Açıköğretim öğrencileri için harika bir fırsat
12:00 - Temmuz 17 2020 Cuma

Beş kıtaya yayılan 1 milyon öğrenci sınavlarını tamamladı

Koronavirüs tehdidine karşı alınan önlemler kapsamında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi pandemik süreçte 5 kıtada 5 milyon dersi kapsayan yaklaşık 1 milyon öğrencinin sınavlarını başarıyla tamamlamıştır. Bu sınav sırasında Anadolu Üniversitesi, eğitim tarihine girecek birçok ilke imza attı. Bu bağlamda Anadolu Üniversitesi, dezavantajlı grupta 65 yaş üstü engelli birey ve öğrencilere refakatçi, okuyucu ve yazar desteği sundu. Ayrıca sınavlar sırasında internet altyapısı olmayan öğrencilere, koronavirüs önlemlerinin alındığı yerel Açıköğretim Sistemi ofislerinde sınava girme fırsatı verilmiştir.

Yaz Okulu kararı neden alındı?

Pandemi sırasında öğrenci odaklı eğitime devam eden Anadolu Üniversitesi, daha önce kaydettikleri üç dersten sınava sadece lisansüstü öğrencilerin girebileceği üç derslik sınav uygulamasının yerini almaktadır. Fuat Erdal’ın Üniversite Yönetimini acil bir toplantıya çağırmasının ardından “Yaz Okulu” nu açmaya karar verdi. Yaz okulu tüm öğrencileri kapsar ve öğrenciler için üç derslik sınav uygulamasından daha fazla fırsat sunar.

Yaz okulu yüz binlerce öğrencinin eğitimine devam etmesini sağlar

Açıköğretim Sistemindeki tüm öğrenciler yaz okuluna sadece mezuniyet aşamasında üç dersi olan sınırlı sayıda öğrenci için değil, aynı zamanda mezuniyet aşamasında olup olmadıklarını ve tüm öğrencilerin beş tane seçme hakkı için başvurabilirler. üç değil. Üç derslik sınav uygulamasında, mezuniyet aşamasındaki öğrenci sadece bu yıl için kayıt yaptırabilir ve başarısız olduğu üç dersten sınava girebilir, ancak bu yıl yaz okulu uygulamasında kayıt yaptırmak için herhangi bir önkoşul bulunmamaktadır. Buna ek olarak, yaz okulunda, öğrenciler sistemdeki açık derslerden herhangi bir önkoşul olmaksızın, istedikleri beş dersten herhangi birini alma olanağına sahiptir. Bu şekilde, öğrenciler üst sınıftan ders alarak erken mezun olma hakkını kazanırlar.

Uygulama ayrıca DGS, KPSS ve Lisansüstü eğitim için hiçbir engel teşkil etmemektedir.

Üniversite Yönetimi, yaz okulu takvimini, hiçbir öğrencinin öğrencilerin geleceği dikkate alınarak haklarını kaybetmeyecek şekilde düzenledi. Yaz okulu, lisansüstü eğitime başvurmak isteyen öğrencilerin ön koşulu olan ALES sınav sonuçlarının açıklanmasından önce tamamlanır. Yine yaz okulu, aday öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) gibi sınavlara girmelerine engel teşkil etmez. Ayrıca bu sınavlara giren ve bu sınavlara giren öğrencilerin mezuniyet işlemleri kayıt ve başvuru tarihinden önce tamamlanır.

İşgücü, zaman ve kamu kaynaklarının israfı önlendi

Her iki başvurunun birlikte gerçekleştirilmesinin sınava girecek öğrenci sayısı dikkate alındığında mantıklı olmadığı belirtilmektedir, çünkü üç sınava girme hakkına sahip sınırlı sayıda öğrenci yaz okulu başvurusundan yararlanabilir. Ayrıca, bunun emek, zaman ve daha da önemlisi kamu kaynaklarıyla sonuçlanacak bir gereklilik olmamasına rağmen, Üniversitenin iki haftalık aralıklarla bir sınav organizasyonu yapmasını gerektireceği belirtilmektedir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi