Açık hava düğünlerine ilgi artıyor

Açık hava düğünlerine ilgi artıyor
14:12 - Haziran 17 2020 Çarşamba

Düğün salonlarının 1 Temmuz’dan sonra faaliyetlerine yeniden başlayacağı açıklamasının ardından düğün salonlarındaki randevu listeleri dolmaya başladı. Salgın nedeniyle rahatsız olan bazı çiftler davetli davet etmeden evlenmeyi tercih ederken, diğerleri açık alanda düğün konseptlerini tercih ediyor. Düğün salonu operatörleri ise düğün taleplerinin dış mekanlarda arttığını söylüyor. Açık havada İstanbul’da düğün yapmak isteyenler 10 bin ila 30 bin lira arasındaki seçenekleri değerlendirebilirler.

“Arayan çok net olduğu için net bir tarih olmadığı için sözleşme yapamadık”

Hem iç hem de dış mekan hizmetleri sunan düğün salonunun yöneticisi Ayşegül Uzun, “Salgın nedeniyle gündemi sürekli takip ederek müşterilerin bu süreçte mağdur olmamasını sağlamak için her zaman çalıştık. Bu süreçte, düğün ve nişan gibi kuruluşların yaklaşık üçte ikisi ertelendi. İnsanlar düğünlerini veya planlanan organizasyonlarını bırakmadılar. Mali veya psikolojik nedenlerle 3 üzerinden 1’i iptal ettiler. Talepler çok arttı. Geçen yıla göre karşılaştırmalar yaparsak, yoğunlukta bir fark yoktur. Kapalı kaldığımız bu dönemde bile pek çok arayan vardı. Sadece kesin bir tarih olmadığı için sözleşme imzalamıyorduk ”dedi.

“Müzik akışında halay ve horon olmayacak”

Yeni normalleştirilmiş dönemde düğün salonlarında alınacak tedbirler hakkında konuşan Uzun, “Kapalı salonlarda havalandırma ve sosyal mesafe gibi faktörler çok önemlidir. Masalar, konukların sosyal olarak oturabilecekleri şekilde ayarlanmıştır. İki sandalye arasında 60 cm olmalıdır. Bu 8 kişilik bir masaya karşılık gelir. Salonun alması gereken masa sayısının yüzde 40’ı azalıyor gibi görünüyor. Yapay havalandırmaya izin verilmediği için doğal hava sirkülasyonu sağlanacaktır. Müzik akışında halay ve horon olmayacak. Organizasyonlarda çift elli ve harmanlı gibi karşılıklı oyunlar tercih edilecektir. ”

“Kırsal düğün fiyatları 10 bin ile 30 bin lira arasında değişiyor”

Salgın süreçten sonra çiftlerin açık hava düğününü daha çok tercih ettiklerini belirten Uzun, “Açık hava düğünleri daha popüler. Kırsal düğünlere ilgi son yıllarda artmıştır. Açık havada düğün yapmanın maliyeti, bulunduğu yere göre değişir. İstanbul’da kırsal bir düğün yapmak isteyenler; Düğünü 10 bin liraya ve 30 bin liraya ulaşan fiyatlarla yapabilir. Bu fiyatlar, bölgenin konumuna ve düğünün içeriğine bağlı olarak değişir. Pandemi döneminde davet mekanları çok iyi indirimler ve kampanyalar sunar. Çiftler rüya düğünlerine ulaşabilecekler. 100 kişiden 50’si düğün yapmak isterken, 100 kişiden 70’i diyebiliriz. Düğünlerini yapmak isteyen çiftler pandemi nedeniyle çok fazla detaylı soru soruyorlar. Onlara en iyi şekilde yardım etmeye çalışıyoruz. Düğünlerin ertelenmesi nedeniyle son zamanlarda boş günlerimiz yok. Bu yıl neredeyse bittiğini söyleyebilirim. Daha sonraki bir tarihte düğün planlayan çiftlerin şimdi harekete geçmelerini tavsiye ederim. Bence 2021 çok meşgul olacak. ”

Murat Ergin – Muhammed Fırat Aksoy

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi