Acı veren babanın isyanı: ‘Her gün yakalanmıyoruz, acımız yenileniyor’

Acı veren babanın isyanı: ‘Her gün yakalanmıyoruz, acımız yenileniyor’
11:00 - Ağustos 5 2020 Çarşamba

Kazada kızıyla birlikte 2 torun kaybeden Fetullah Akçil, kaçan sürücünün yakalanmadığı her gün acılarının yenilendiğini söyledi: “İstediğimiz tek bir şey var; bu kişi en kısa sürede yakalanır ve cezalandırılır. En azından acımız biraz diner. ”

9 Haziran 2019’da Beşiktaş’ta TEM Otoyolunda bağıran trafik çetelerinin neden olduğu kazada 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı ve 10 kişi yaralandı. Kazada, Nurullah Eray oğlu Yusuf Eray’ın (8) annesi Seyhan Özçelik ile çocukları Hiranur (9) ve Musap’ın (8) öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı açıklandı. Nurullah Eray’ın kızı (Gülnur) (9) ağır yaralı olarak tedavi edildiği ifade edildi. Cenaze törenleri Muş ve Bitlis’te gömüldü, ancak kazadan 15 gün sonra durgun bir olay meydana geldi ve Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde yaralanan ve yüzü bandajla sarılmış olan yaralı küçük kız Hiranur değil, ama aile öldü. Olduğu ortaya çıktı.

“Bir yıl sonra henüz yakalanmadığı bize acı veriyor”

Kazada ölen ve Mersin’de yaşayan her iki çocuğun da büyük babası olan Fetullah Akçil, İHA muhabirine kızını kaybettiği olayla ilgili açıklama yaptı. Kazada 2 torunuyla kızını kaybeden Akçil, olaydan kaçan sürücü YA’yı tutuklamak için yetkililerden yardım istedi. Olaydan bu yana bir yıl geçtiğini hatırlatan Akçil, “Çocuklarım Bursa’dan eve dönerken evlerine giderken, saat 02: 00’de arabalarımızı keserken çocuklarımızın otomobillerini arkadan vuruyorlar. Olayımızdan önce 4 suçlu serbest bırakıldı ve İstanbul sokaklarında rahatça seyahat edebiliyordu. Diyerek şöyle devam etti: “Bu kişinin hala yakalanmadığı ve olayımızdan bu yana bir yıl geçtikten sonra bile devlete herhangi bir bilgi verilmediği bize acı veriyor.”

“Acımız her gün yakalanmadığı zaman yenilenir”

“Bu ülke uğruna şehit olan bir aile üyesiyiz,” dedi Akçil, araştırmalarında 4-5 yıldır Mersin’de uyuşturucu madde ile ilgili olduğu bilgisine ulaşmış olduğunu söyledi. Akçil, “Devletimizden talebimiz bu kişiyi en kısa zamanda yakalamak. Acımız her gün yakalanmadığı zaman yenilenir. Her gece kızım ve torunlarım gözlerime geliyor. Bir aile ortadan kayboldu. Birçok insan perişan oldu. Yaralandık. Gerçekten büyük bir acı. Yaralı torunumun bir gözü artık kaza nedeniyle görmüyor. Gördüğümüz gibi yanıyoruz. Torunlar umutsuzdu; annelerini gözlerinin önünde kaybettiler. Sadece bu hissi atamazlar. En büyük kızım torunum her gün ağlıyor. Büyük acı çekiyoruz. Allah kimseye getirmesin. ”

“Bu, kasten 4 kişiyi öldüren bir kişinin cezası olmamalı”

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede Akçil, kaçan sürücünün 22,5 yıla kadar hapis cezası istediğini ve bu cezanın yeterli olmadığını söyledi. Mahkemenin hala devam ettiğini kaydeden Akçil, “Dileğimiz bu kişinin en kısa zamanda yakalanması ve cezalandırılması gerektiğidir. Bu, 4 kişiyi kasten öldüren bir kişinin cezası olmamalıdır. 4 kişinin ve 8 kişinin ölümüne neden oldu ve bir evi yok etti. Bir evi kasıtlı olarak imha etmenin cezası 20 yıl ise, içindeki adalet nerede? Bu insanlar diğer ülkelerde ölüme mahkum edilir. Ama bu ülkede, adam bir korsan, çalıyor, uyuşturucu satıyor, 4 suçlu var ve hala İstanbul sokaklarına cirit atıyor, insanları öldürüyor ve hala yakalanmıyor. Güçlü bir Türkiye, böyle bir insan nasıl yakalanamaz? Arkasında hangi güç var? Merak ediyoruz. Devlet bizi en kısa zamanda bilgilendirmelidir. Polis güçlerimiz var, istihbaratımız var; Bu kişi yurt dışına kaçtı, nereye gitti, akrabaları nerede? Bu konuda bize bilgi verilmedi. ”

Akçil, bu tür suçların cezasının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası olması gerektiğini de savunmuştur.

“İstediğimiz tek bir şey var; bu kişinin en kısa sürede yakalanması ve cezalandırılması ”

Kaza anında olaydan kaçan şüpheli ile her ikisini de kaçırdığı iddia edilen babası MT’nin Burdur’da yakalandığını iddia eden Akçil, baba ve oğlunun altı ay hapis yattıktan sonra serbest bırakıldığını söyledi. Buna tepki gösteren Akçil, “Böyle bir şey olabilir mi? Kaza anında yanında olan arkadaşının babası geldi ve kaçırdı. Kaçıran kişi ve babası 2 ay önce serbest bırakıldı. Bu nasıl bir adalet? Devletimizi, ülkemizi ve insanları seviyoruz. Biz şimdiye kadar hiç kimseye zarar vermeyen bir aileyiz. Ama eğer böyle insanlar hala sokaklarda yürüyorlarsa ve devlet onları yakalamazsa, söyleyecek bir şey bulamıyorum. İstediğimiz tek bir şey var; bu kişi en kısa sürede yakalanır ve cezalandırılır. En azından acımız biraz diner. ”

Kıymet Gökçe-Koray Ünlü

ALAKALI HABERLER

Beşiktaş’ta 4 kişinin ölümüne neden olan makas terörünün detayları ortaya çıktı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi