Abdulvahap Gazi Türbesine Ziyaretçi Akını

Abdulvahap Gazi Türbesine Ziyaretçi Akını
16:40 - Mayıs 10 2019 Cuma

Yukarı Tekke mevkisinde yer alan Abdulvahap Gazi Camisi ve türbesi hem konumu ile dikkat çekip ve şehir merkezine en yüksek noktada bir yamacın ucunda bulunmasından dolayı cami görüntüsüne kadar içerisinde yer alan türbe ile de dikkatleri üzerine çekiyor.

Cami içerisinde Abdulvahap Gazi Hazretlerinin ve Kanunu Sultan Süleyman’ın oğlu şehzade Beyazıt ile çocuklarının da sandukaları bulunduğu biliniyor. Ramazan ayının gelmesiyle ziyaretçilerinde artış gözüken Türbeye gelen kişiler dualar okuyup, dualar ediyorlar.

Vakıflar bölge müdürü Cemal Karaca açıklama yaparak caminin içerisinde yer alan türbe hakkında Abdulvahap Gazi hazretlerinin peygamber efendimizin sancaktarlarından olduğunu söyleyip ,
“Abdulvahap Gazi hazretleri 1100‘lü yıllarda Sancaktarı Nebi, peygamberin sancaktarı olarak buralara kadar bu sancağı taşımış bir zat ve komutandır. Bizim elimizde olan bilgiler bu şekildedir. Buraya kadar geldiği ve burada şehit düştüğü söylenir. Hikayeler çoktur bu hususta, vücudunun aşağı kısımlarda kaldığı sonra akan sularla üzerinin açıldığı sonrada o dönemin sultanının rüyasına girdiği ve üzerim açılıyor dediği, bu rüyanın üzerine de buraya defnedildiği söylenir. Kendisine bir türbe yapıldığı ve her padişahın özellikle ilgilendiği bir türbe olmuştur. Bu türbenin ilgi görmesinin bir başka nedeni ise Kanuni Sultan Süleyman‘ın şehzadesi Beyazıt ve torunları da burada yatmaktadır. Bu zatlar rabbimize yakınlıkları ile bilindiği için Rabbimize vesile olarak dua edilen zatlardır” diye açıklama yaptı.