Abdullah Gül’e hakaret davasında beraat

Abdullah Gül’e hakaret davasında beraat
13:48 - Haziran 2 2019 Pazar

Bu kişi hakkında açılan davada bu sözü söyleyen sanık hakkında beraat kararı verildi Verilen bu karar Yargıtay 16. Ceza Dairesi’e gönderildi. Yargıtay da bu kararı onadı ve sanığın beraati kesinleşmiş oldu.

ABDULLAH GÜL’E HAKARET DAVASINDA BERAAT

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2012 yılında 30 Ağustos’ta hastalanarak hastaneye kaldırılması sonucu Gül 30 Ağustos’ta yapılacak olan resepsiyona katılamayacağını bildirmişti. Gül hastane odasından bir fotoğrafını paylaşarak tedavisinin sürdüğünü ve birkaç gün daha hastanede kalacağını Twitter hesabından duyurmuştu. Twitter’da yayınlanan bu açıklamanın alt kısmına Abdullah Gül’e fırıldak kelimesini kullanarak hakaret ifadeleri yazan kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul’da bir soruşturma başlattı. Buradaki yorumu yazan kişi olan E.S.’ye Cumhurbaşkanı’na hakaretten dava açılmıştı. E.S. yaptığı savunmada hakaret amacının olmadığını kinaye yaptığını ifade etti.

Bu davanın görüldüğü İstanbul Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi bu ifadelerin suç olmadığına hükmetti. Kullanılan ifadelerin suç olarak değil kaba eleştiri olarak nitelenebileceğini belirten mahkeme sanığın beraatine karar verdi.

Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne gönderildi. Karar Yargıtay tarafından da onanınca E.S. eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hakaret davasından ceza almadan beraat etmiş oldu.