ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden: ‘demokrasimiz eşi görülmemiş bir saldırı altında’

ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden: ‘demokrasimiz eşi görülmemiş bir saldırı altında’
01:00 - Ocak 7 2021 Perşembe

ABD Başkanı Donald Trump’ın destekçileri, ABD’nin başkenti Washington DC’deki Kongre binasında seçilmiş Başkan Joe Biden’in başkanlığını resmen onaylamak için toplantı yaparken Kongre binasına baskın düzenledi. Olaylarda bir kadın göğsünden ağır yaralandı.

ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden, Kongre Binası’ndaki olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, Kongre Binası’nda patlak veren şiddeti demokrasiye “saldırı” olarak nitelendirdi. “Bu saatte, demokrasimiz eşi görülmemiş bir saldırı altında. Modern zamanlarda gördüğümüz hiçbir şeye benzemiyor. Özgürlük kalesine, Kongre Binası’na bir saldırı. Halkın, Capitol Hill polisinin ve diğerlerinin temsilcilerine saldırı. onları koruyacağına yemin etti. Ve Cumhuriyetimizin kalbinde çalışan kamu görevlileri. ” Açık konuşayım. Kongre Binası’ndaki kaos sahneleri gerçek ABD’yi yansıtmıyor. Gördüğümüz şey, kendilerini kanunsuzluğa adamış aşırılıkçılar. Bu muhalefet değil. Bu düzensizliktir. Bu kaos. Bu bir çekişmedir. Ve şimdi bitmeli “dedi.

“Önümüzdeki dört yıl içinde çalışmalarımızla demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz” diyen Biden, ABD’nin “böyle karanlık bir an” için “şok ve üzüntü” yaşadığını söyledi. Biden, ancak tarihteki diğer anlar gibi ABD’nin de yeniden galip geleceğini sözlerine ekledi. Biden, “Bugün, demokrasinin kırılgan olduğunu ve onu korumak için iyi niyetli insanlara ihtiyaç duyduğunun acı verici bir hatırlatması” dedi.

Biden’ın Trump’a çağrısı

“Bir başkanın sözleri, ne kadar iyi ya da kötü olursa olsun. En iyi ihtimalle, bir Başkanın sözleri ilham verebilir. En kötü durumda, provoke edebilir. Bu nedenle, Başkan Trump’ı yeminini yerine getirmek ve Anayasayı savunmak ve bu kuşatmanın sona ermesini talep etmek için ulusal televizyonda görünmeye çağırıyorum ”dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi