ABD’nin Danışma Kurulu tek taraflı yaptırımları Türkiye’nin S-400 tedarik etme kararını kınadı

ABD’nin Danışma Kurulu tek taraflı yaptırımları Türkiye’nin S-400 tedarik etme kararını kınadı
23:00 - Aralık 15 2020 Salı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısı hakkında açıklama yaptı. Altun, “Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısı bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Yönetim Kurulu üyeleri ‘eğitim’ ve ‘aile kurumu’ başlıkları altında istişarelerde bulundu; ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım kararını değerlendiriyorlar.

Toplantıda Sayın Cumhurbaşkanı, eğitim sisteminin sevgi, saygı, ahlak, merhamet ve merhamet üzerine kurulu olmasının önemini vurgulayarak, çocukların ve gençlerin zihinlerini ve kalplerini geliştirmenin hassasiyetini vurguladı. Sayın Cumhurbaşkanımız, güçlü aile yapımızın bir ülke ve millet olarak bugüne kadar yaşadığımız sıkıntıların üstesinden gelmemize büyük katkı sağladığına da dikkat çekti. Aile kurumuna yönelik saldırıları önlemek için gerekli tüm tedbirleri almaya kararlı olduklarını belirtti. “

“Yüksek İstişare Konseyi toplantısında, Türkiye’nin en büyük genç ve iyi eğitimli işgücü zenginliği, bu muazzam serveti korumanın ve hem kamu hem de devlet muhasebesi ve tefekkür eğitiminde hazırlanmanın önemli hale geldiği haritayı geliştirmek için yeni bir derin yolun altını çizen Altun, “Toplantıda eğitim alanını geliştirecek ve kaliteyi artıracak adımlar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Aile yapısını sarsmaya yönelik saldırıların arttığı toplantıda, özellikle medyanın dayattığı çarpık bireysel ve sosyal ilişkiler ve gençlerin önünde rol model olarak oluşturulan örnekler. Öncelikle aileyi hedeflemek, medeniyetimize ve kültürel kodlarımıza taban tabana zıt fikir ve yaşam tarzlarını sürekli teşvik etmek ve teşvik etmek bu oyunun bir parçası. Toplantıda devlet ve millet olarak alınabilecek devlet ve milletin adı bireyi, aileyi ve toplumu korumak ve güçlendirmek açısından. M ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Yüksek İstişare Kurulu toplantısı ayrıca Türkiye’nin ABD’nin S-400 arzının NATO müttefiki olduğu yönündeki tek taraflı yaptırımları da kınadı; Türkiye’nin milli güvenlik ve egemenlik konusunda attığı adımlar, yanlış karara karşı atılması gereken adımlar değerlendirildi “dedi.

Musa Erdoğan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi