ABD’den Türkiye’ye 2 ay mühlet

ABD’den Türkiye’ye 2 ay mühlet
16:47 - Haziran 8 2019 Cumartesi

Rusya ile Türkiye imzalanan ve sona yaklaşılan S-400 silahlarının teslimi konusunda ABD Türkiye’ye bazı yaptırımlar uygulatmaya çalışıyor.  Bu yaptırımların en önemli kısmını ise F-35 programına dahil edilen Türkiye’nin bu programdan çıkarılması tehdidi bulunuyor. S-400 anlaşmasının bir an önce iptali konusunda Türkiye’ye baskı yapan ABD sonunda bu baskısını arttırarak Türkiye’ye sözleşmeden vazgeçmesi için 2 ay mühlet verdiğiniz açıkladı.

ABD’DEN TÜRKİYE’YE 2 AY MÜHLET

Pentagon’dan alınan haberlere göre Amerika Birleşik Devletleri Türkiye’ye Rusya ile imzalanmış olan ve yakında teslim edilecek olan S-400’lerle ilgili sözleşmenin feshedilmesi konusunda Türkiye’ye süre verdiğini açıkladı. Bu verilen sürenin 31 Temmuz’da dolacağı da ifade ediliyor.

Amerikan yönetimi tarafında Türkiye’ye iki farklı seçenek sunulmaktadır. Bu seçeneklerden biri Türkiye’nin Rusya ile yaptığı bu anlaşmayı Temmuz ayının sonuna kadar iptal etmesi veya ABD tarafından uygulanacak olan yaptırımların içerisinde F-35 programının iptal edilmesi olarak biliniyor. Türkiye’nin bu yaptırımlarla karşı karşıya kalmamak için diploması trafiğini hızlandırması ve özellikle ABD Başkanın bu sözleşme konusunda ikna edilmesi gerektiğine inanılıyor.

S-400 sözleşmesinin iptali için süre verilmesi konusunda Türk yetkililerin bir açıklama yapması bekleniyor. ABD’nin S-400 konusundaki tavrı uzun zamandır gündemde yerini alırken ülkemize süre vermesi konusu da Türkiye’nin gündeminde yer almaya başladı.

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi