ABD’den Rusya’ya Sert Uyarı: Ukrayna Savaşını Sürdürmesi Halinde ‘Bedel Ödeteceğiz’
Brüksel’de gerçekleştirilen Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı’nda konuşan ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Rusya’ya net mesajlar verdi. Hegseth, Ukrayna ile devam eden çatışmaları durdurması gerektiğini belirtti ve aksi takdirde ABD ve müttefiklerinin ‘bedel ödetmek’ zorunda kalacaklarını ifade etti.
Hegseth, Rusya’nın barış yolunu seçmesi gerektiğini vurgulayarak, ‘Bu trajik savaşı bitirme ve barış masasına oturma zamanı’ dedi. Ayrıca, ABD’nin savaşın sona ermesi için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirtti.
ABD Savunma Bakanı, NATO müttefiklerine Ukrayna’ya daha fazla destek olmaları çağrısında bulundu. Öncelikli Ukrayna İhtiyaçları Listesi (PURL) kapsamında, ülkelerden Ukrayna için silah alımlarını artırmalarını isteyerek, gerçek gücün barış getireceğini ve bu gücün saygıyla kazanılacağını söyledi.
