ABD’den ilk seçim sonuçları gelmeye başladı

ABD’den ilk seçim sonuçları gelmeye başladı
05:00 - Kasım 4 2020 Çarşamba

ABD Başkanlık seçimlerinde halk oy kullanmaya devam ederken, Demokrat Parti adayı, eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Cumhuriyetçi Parti adayı ABD Başkanı Donald Trump arasındaki mücadele devam ediyor. Birçok eyalette sandıkların kapatılmasıyla ilk sonuçlar gelmeye başladı.

Biden, Vermont (3), Massachusetts (11), Rhode Islan (4), Connecticut (7), New Jersey (14), Delaware (3), Maryland (10), Virginia (13), Illinois eyaletlerinde seçim (20) 85 delege kazanarak. Trump ise Batı Virginia (5), Kentucky (8), Alabama (9), Mississippi (6), Oklahoma (7), Güney Carolina (9), Arkansas (6) ve Missouri’de (10) seçildi. ) ve Tennessee (11). delege sayısı 71’e çıkarıldı.

Şimdiye kadar Biden ve Trump’ın zaferini ilan ettiği eyaletlerde sürpriz olmazken, iki adayın hareketli eyaletlerinden biri olan ve 29 delegenin bulunduğu Florida’da şiddetli yarış devam ediyor. Oyların yüzde 80’inin sayıldığı Florida’da Biden, yaklaşık 200 bin oyla Trump’ın yüzde 1,8 gerisinde. Posta oylarının sayısıyla bu farkın azalması bekleniyor.

Ohio’da 18 delege ile Biden yarışı yönetiyor. Biden, seçim yarışına Trump’ın yüzde 12,4 önünde, yaklaşık 330 bin oyla devam ediyor. Önceki anketlerde Biden’in Ohio’da kazanmasının zor olduğu ortaya çıktı. Ohio’da şu ana kadar açılan oy sayısı yüzde 42’ye ulaştı.

Detaylar geliyor …

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi