ABD’deki olaylarla ilgili NATO’dan ve dünyadan açıklamalar!

ABD’deki olaylarla ilgili NATO’dan ve dünyadan açıklamalar!
04:00 - Ocak 7 2021 Perşembe

Trump destekçileri ABD’deki Kongre Binası’na baskın yaptıktan sonra işler karıştı. Trump’ın seçimlerin çalındığı ve yolsuzluğun karıştığı iddiasını destekleyen ve kendilerini “vatansever” olarak nitelendiren protestocular, yapılan oylamada Joe Biden’ın Kongre’deki başkanlığını onaylamaya devam ederken, binanın önünde polisle çatıştı. Olaylarla ilgili arka arkaya açıklamalar yapıldı.

NATO: GÖRÜNTÜLER ŞOK EDİCİ!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Washington’daki görüntüler şok edici. Demokratik seçimin sonucuna saygı duyulmalı ”dedi.

İNGİLİZ BAŞBAKANI JOHNSON: ‘Utanç verici sahneler’

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD’deki olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, “ABD Kongresi utanç verici verileri sahneliyor. Amerika Birleşik Devletleri dünya çapında demokrasiyi savunuyor ve şimdi barışçıl, düzenli bir güç devrine sahip olmak hayati önem taşıyor.

AVRUPA BİRLİĞİ KOMİSYONU BAŞKANI URSULA VON DER LEYEN: ‘GÜÇ PASİFİK OLARAK AKTARILAMAZ’

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, Biden’in “Amerika bugün gördüğümüzden çok daha iyi” yazısından alıntı yaparak, “ABD kurumlarının ve demokrasinin gücüne inanıyorum. Güç barışçıl bir şekilde aktarılmalıdır. Joe Biden kazandı. seçim. “Onunla Amerika Birleşik Devletleri’nin bir sonraki Başkanı olarak çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi