ABD’de polis arabasında uyuyan ölü siyah adam vuruldu

ABD’de polis arabasında uyuyan ölü siyah adam vuruldu
10:00 - Haziran 14 2020 Pazar

ABD’de haftalardır süren protestolara rağmen polis şiddeti durmuyor. Dün gece, Georgia, Atlanta şehrinde bir polis raporu aldıktan sonra bir fast food restoranının otoparka gitti. Otoparkta arabasında uyuyan ve onu gözaltına alan 27 yaşındaki siyah yaşlı Rayshard Brooks’u gözaltına almak istedi. Brooks polise direnirken bir sersemletici silahla vurulurken, sersemletici silahı polisin ellerine aldı ve olay yerinden kaçtığı anlar fotoğraf makinelerine yansıdı. Polis, kaçarken Brooks’u vurdu ve öldürdü.

Georgia State Soruşturma Bürosu (GBI) yaptığı açıklamada, “Cuma günü, memurlar 22:33 saatinde 911 çağrısına cevap verdi.” Dedi. Park edilmiş bir araçta uyuyan ve diğer arabaları engelleyen bir adam hakkında bir uyarı aldılar. Olay yerine gelen memurlar, onu test etmek istedi. Ama başarısız oldular. Daha sonra önleyici gözaltı emirleri aldılar. Bu arada, hayatını kaybeden kişi tutuklanmaya direndi. Memurlar sersemletici silah kullanmak zorunda kaldı ”.

GBI, olayla ilgili sosyal medyadaki video incelenirken, Brooks’un kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirtti.

Serkan Bayar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi