ABD tarihinde bir ilk! Hazine Bakanı görevine Biden’den kadın aday

ABD tarihinde bir ilk! Hazine Bakanı görevine Biden’den kadın aday
21:00 - Kasım 30 2020 Pazartesi

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada, Hazine Bakanlığı görevine eski ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen’i seçtiğini duyurdu. ABD Senatosu, Yellen’in görevini onaylarsa, ülke tarihindeki ilk kadın olacak.

Biden ayrıca Neera Tanden’i Beyaz Saray Bütçe ve Yönetim Ofisi’nin (OMB) Direktörü ve Cecilia Rouse’u Ekonomik Danışmanlar Konseyi’nin başkanı olarak seçtiğini açıkladı. Seçilmiş Başkan Biden, aynı zamanda danışmanları Jared Bernstein ve Heather Boushey’i Ekonomik Danışma Konseyi üyeliğine atayacağını duyurdu.

Biden, “Virüsü kontrol altına almak için çalışmaya başladığımızda, bu ekonomik kriz sırasında Amerikan halkına acil ekonomik rahatlama sağlayacak ve ekonomimizi her zamankinden daha iyi inşa etmemize yardımcı olacak ekip budur” dedi.

“Bu ekip, Covid-19’dan en çok etkilenen topluluklara yardım edecek ve ekonomimizdeki yapısal eşitsizlikleri ele alacak saygın ve test edilmiş çığır açan kamu görevlilerinden oluşuyor. Her Amerikalının işlerinden adil bir getiri ve eşit bir getiri elde etmesini sağlamak için yorulmadan çalışıyoruz. “dedi Başkan seçilmiş olan Biden. çalışacaklar ”dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi