ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Cantürk’e 5 yıl hapis

ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Cantürk’e 5 yıl hapis
18:00 - Ekim 27 2020 Salı

ABD Başkonsolosluğu bölge güvenlik biriminde araştırma görevlisi olarak görev yapan ve ‘silahlı terör örgütüne üye olmaktan’ yargılanan Nazmi Mete Cantürk, eşi Sevim Cantürk ve kızı Kevser davasında mahkeme kararını açıkladı. İrem Cantürk. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıklar ve parti avukatları hazır bulundu.

Duruşmada savunmasını yapan Nazmi Mete Cantürk, sadece görevini yaptığını söyleyerek, “Böyle bir suçla size karşı olmak beni derinden yaraladı. Bir süredir Zaman gazetesine abone olmadım. Annem ve kayınpederim Zaman okuruydu. Kredi kartları olmadığı için ödemelerini kredi kartımdan alıyorlar. Bank Asya’da kimsenin talimatı ile hesap açmadım, para yatırmadım. 2001 yılında, elektrik ve su gibi evimin faturalarını ödediğim otomatik ödeme talimatlarını veren bir hesabım vardı. Bank Asya’da otomatik ödeme ile ilgili sorun yaşadığımda otomatik ödeme talimatımı başka bir bankaya taşıdım. Bank Asya’daki işlemlerim rutin bankacılık işlemleridir. “Herhangi bir suç eylemim yok” dedi.

Sevim Cantürk ve Kevser İrem Cantürk suçlamaları kabul etmedi ve beraat talebinde bulundu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Nazmi Mete Cantürk’ün ‘silahlı terör örgütüne yardım etmekten’ 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi ve kızı Kevser İrem Cantürk ve eşi Sevim Cantürk’ü eksiklikten beraat ettirdi kanıt ‘.

Melike İnal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi