ABD, ilk Covid-19 antikor ilacının acil kullanımına izin veriyor

ABD, ilk Covid-19 antikor ilacının acil kullanımına izin veriyor
15:00 - Kasım 10 2020 Salı

ABD, Covid-19 ile mücadelede salgın nedeniyle hayatını kaybedenler ve en olumlu vakaların görüldüğü ülke olarak kaydedildi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Covid-19 ile mücadele sürecinde yeni bir karar aldı. Kurum, Eli Lilly tarafından üretilen ve halen deney aşamasında olan ilk Covid-19 antikor ilacı olan “Bamlanivimab” ın acil durumlarda kullanılmasına izin verdi. FDA’dan yapılan açıklamada Bamlanivimab; Hastaneye yatırılması gerekmeyen 12 yaşından büyük ilk ve orta pozitif vakalarda serum aracılığıyla sadece bir kez kullanılacaktır. Antikor ilacının, bağışıklık sisteminin Covid-19 ile mücadelesini desteklemesi amaçlanırken, tedavinin etkisi ve güvenilirliği konusunda ek testler devam etmektedir.

Bamlanivimab testleri sırasında elde edilen ilk verilere göre, ilacın Covid-19’un vücuttan daha erken temizlenmesine yardımcı olduğu ve hafif ila orta dereceli vakaların hastaneye kaldırılmasını engelleyebileceği kaydedildi.

Öte yandan testler sırasında ilacın hastanede tedavi gören hastaları etkilemediği görüldü. Uzmanlar, üretilen ilaçların korona salgınına karşı aşı geliştirme sürecinde Covid-19 ile mücadeleye destek olacağını belirtiyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi