ABD Dışişleri Bakanlığı raporuna tepki!

ABD Dışişleri Bakanlığı raporuna tepki!
18:00 - Haziran 25 2020 Perşembe

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2019 Terörizm Raporu ile ilgili soru üzerine şunları söyledi:

“ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2019 yılındaki teröristlerin Türkiye deaş’l ve Yabancı terörist savaşçılara (MDO) karşı mücadelesi Ülke Raporu, hareketin önlenmesine yönelik çabaların yansıtıldığını, PKK’nın hem içindeki hem de dışındaki terörist saldırıların çıkarlarına karşı devam ettiğini vurguladı Ülkemiz.

Gerçekten de Türkiye, güvenlik güçleri göğüs göğsüne boğuşan tek ülke değil. Buna ek olarak, YTS hareketlerini önlemedeki sorumluluklarını yerine getirir ve uluslararası toplumun güvenliğine ciddi katkıda bulunur. Öte yandan terör örgütü ile mücadelede Türkiye sınırlarının ötesinde gerçekleştirilen operasyonda sivil hayatın kaybını önlemek için her zaman azami tedbirler alınmaktadır.

Raporda ülkemizin YPG’yi Suriye’deki PKK’nın şubesi olarak değerlendirdiği ve YPG’nin PKK ile aynı terör örgütü olduğu gizlenmeye çalışıldığı belirtiliyor. Bu yaklaşım, YPG’nin terörist kimliğinin açık bir şekilde vurgulanmasından kaçınmak ve ayrıca ABD’nin bu terör örgütü ile işbirliğini doğrulamak anlamına gelir. Öte yandan, ABD’li yetkililerin, askerlerin ve kurumların PKK ve YPG’nin aynı örgüt olduğu yönündeki açıklamaları açıktır. ABD şimdi bir terör örgütü ile savaşırken başka bir terör örgütü ile işbirliği yapmanın doğru olmadığını anlamalıdır. ”

Raporda Aksoy, FETÖ’nün terör örgütünün kalitesinin önceki yıllarda olduğu gibi sorgulandığını ve FETO ile mücadelede alınan meşru önlemlerin eleştirildiğini belirtti. “Bu, ABD’nin hain darbe girişimini göz ardı eden tutumunun 15 Temmuz hala devam ediyor ve yapılan tüm kanıtlar yeniden göz ardı edildi.

Bu anlayış, 251 masum vatandaşın şehit olduğu 15 Temmuz tarihli hain darbe girişiminin arkasında FETÖ ile mücadelemizin gerçekleştirilmesini istemediğini göstermektedir. Raporda bahsedilen tedbirler, Türkiye Feton tarafından terör örgütü tarafından yasal zemine karşı mücadelede önlemler alındığını “söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi