ABD Başkanı Trump, Trafik Kontrol Kulesini Uçak Kazasıyla İlgili Suçladı

ABD Başkanı Trump, Trafik Kontrol Kulesini Uçak Kazasıyla İlgili Suçladı
10:05 - Ocak 30 2025 Perşembe

Washington D.C. yakınlarındaki Reagan Washington Ulusal Havalimanı’na iniş yapmaya çalışan bir yolcu uçağı ile bir askeri helikopter havada çarpıştıktan sonra Potomac Nehri’ne düştü. Bu trajik olayın ardından ABD Başkanı Donald Trump, kazanın oluş şekliyle ilgili eleştirilerde bulundu. Trump, Truth Social platformundaki açıklamasında, helikopterin uçağa doğru hareket ettiğini ve kontrol kulesinin helikoptere ne yapması gerektiğini söylemek yerine uçağı görmüş müydü diye sorgulamadığını dile getirdi.

Trump, kazayla ilgili süreci yakından izlediğini belirtti
Başkan Trump, ilk açıklamasında olay hakkında bilgilendirildiğini ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ettiğini ifade etti. Ayrıca, detaylar netleştikçe daha fazla bilgi vereceğini söyledi.

Kaza sonucu en az 18 kişi yaşamını yitirdi
Kaza, American Airlines’a bağlı PSA Bölgesel Havayolları tarafından işletilen Bombardier CRJ700 tipi bir yolcu uçağı ile ABD Ordusuna ait bir Black Hawk (H-60) tipi askeri helikopterin çarpışması sonucu meydana geldi. Uçakta 60 yolcu ve 4 mürettebat bulunurken, helikopterde ise 3 askeri personel taşınıyordu. Yapılan aramalarda Potomac Nehri’nde en az 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

İlgili Haberler
ABD’deki uçak kazasında en az 18 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi