ABD Başkanı Trump: ‘Seçimi kazanırsam İran ile yeni bir anlaşma imzalayacağım’

ABD Başkanı Trump: ‘Seçimi kazanırsam İran ile yeni bir anlaşma imzalayacağım’
01:00 - Eylül 11 2020 Cuma

Çin, Almanya, Fransa, Rusya, İngiltere ve ABD’den oluşan P5 + 1 olarak adlandırılan ülkeler, Temmuz 2015’te İran ile uranyum zenginleştirmesinin azaltılması karşılığında bazı ekonomik yaptırımların kaldırılmasını öngören bir nükleer anlaşma imzaladı. ABD Başkanı Donal Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, “Kasım ayında yapılacak seçimi kazanırsam ABD ile İran arasında ‘çok çabuk’ yeni bir anlaşma imzalanacak. Bir haftada söyleyebilirim ama kendimize bir ay verelim. ”

Başkan Trump, 8 Mayıs 2018’de ABD’yi 2015 Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) anlaşmasından çektiğini duyurdu. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, geçen ay Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne, ABD’den Tahran’a yönelik uluslararası silah ambargosunu genişletmesini isteyen bir mektup gönderdi.

ABD Başkanı da kısa süre içinde Irak’taki asker sayısını 2 bine, Afganistan’daki asker sayısını 4 bine indireceklerini açıkladı. Trump, “Irak’taki asker sayısını çok kısa bir süre içinde yaklaşık 2 bine indireceğiz” dedi. ABD’nin Irak’ta yaklaşık 5 bin 200, Afganistan’da ise 13 bin civarında askeri bulunuyor.

Hasan ile doğrudan iletişime geçin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi