ABD Başkanı Trump, Bahreyn’in İsrail ile ilişkileri normalleştireceğini açıkladı

ABD Başkanı Trump, Bahreyn’in İsrail ile ilişkileri normalleştireceğini açıkladı
22:00 - Eylül 11 2020 Cuma

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) 13 Ağustos’ta ilişkileri tamamen normalleştirmek için ABD arabuluculuğu ile anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, BAE’nin ardından Bahreyn’de İsrail ile ilişkileri normalleştirmek için bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Trump, “Bugün başka bir TARİHİ atılım! İki BÜYÜK dostumuz İsrail ve Bahreyn Krallığı bir barış anlaşması üzerinde anlaştılar. “İsrail ile 30 günde barış yapan ikinci Arap ülkesi.”

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, “İsrail vatandaşları, bu gece başka bir Arap ülkesi olan Bahreyn ile barış anlaşmasına vardığımızı size bildirmekten heyecan duyuyorum.

Arap devletleriyle yapılan ikinci barış anlaşmasının ardından üçüncü barış anlaşması 26 yıl sürdü. Üçüncü Arap devletinden sonra dördüncü Arap devletiyle barış anlaşmasına varmak 26 yıl değil, sadece 29 gün sürdü. Daha fazlası da olacak “dedi.

Anlaşmalar için Trump’a teşekkür eden Başbakan Netanyahu, “Tüm bu anlaşmalar, yıllardır perde arkasında yapılan sıkı çalışmalar ve dostumuz ABD Başkanı Trump’ın önemli yardımı sayesinde gerçekleşti. Bu önemli yardım için kendisine ve ekibine teşekkür ederim. “Yeni bir çağ, barış karşılığında barış”.

Jeries daha basçı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi