ABD Başkanı Joe Biden: “Bölünmeyi değil, birleşmeyi arayan bir başkan olacağım”;

ABD Başkanı Joe Biden: “Bölünmeyi değil, birleşmeyi arayan bir başkan olacağım”;
09:00 - Kasım 8 2020 Pazar

Harris, halka açık konuşmada podyuma çıkan ilk kişi oldu. Harris, “Seninle umut ve birlikteliği seçtin, bilim ve evet gerçekleri,” dedi. Seçimlerde Başkan Yardımcılığını alan ilk Afrikalı Amerikalı ve Asyalı Amerikalı kadın olan Harris, “Önümüzdeki yol kolay değil” dedi.

Harris’in ardından podyuma çıkan Biden, ilk ciddi siyasi başarısı olan senatör seçildikten 48 yıl sonra Amerikalıları Seçilmiş Başkan olarak selamladı.

“Seçimlerin sonuçları net”

Seçimlerin geçerliliğini sorgulayan Başkan Trump’a atıfta bulunan Biden, “Seçimlerde açık ve ikna edici bir zafer ilan ettik” dedi. 74 milyon oy. Bu bir rekor ”dedi.

“ABD Başkanı gibi yöneteceğim”

Tüm başarısını seçmenlere borçlu olduğunu ifade eden Biden, herkesi kucaklayacak bir başkan olacağının sinyalini verdi. Trump destekçilerine “Birbirimize bir şans verelim,” dedi Biden, “Aramızdaki sert açıklamaları bir kenara bırakalım.” Cumhurbaşkanı Biden, Cumhuriyetçilerle ortak bir zemin bulmanın şart olduğunu da sözlerine ekledi.

Seçimler sırasında defalarca tekrarlayan Biden, “Gururlu bir demokrat olarak yarıştım, ancak bir ABD Başkanı gibi yöneteceğim,” dedi.

“İlk şey, COVID-19 ile savaşmaktır”

ABD Başkanı Joe Biden, ilk eylemlerinin son günlerde artan COVID-19 salgınıyla mücadele etmek olduğunu belirterek, “İşimiz Covid’i kontrol etmekle başlıyor” dedi.

Biden konuşmasında doğrudan Trump’tan bahsetmezken yaptığı konuşmada Trump’tan farklı bir başkanlık yapacağının sinyalini verdi.

Biden’in konuşmasının sonunda destekçilerine seslendi ve “inancını yay” dedi.

Joe Biden haftalarca sosyal mesafeyi koruyan birçok gösterinin ardından, çoğu maskeli aile üyeleriyle birlikte sahnede havai fişek ve konfeti altında geceyi sonlandırdı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi