AB Liderler Zirvesi’nde Covid-19 paniği

AB Liderler Zirvesi’nde Covid-19 paniği
20:00 - Ekim 15 2020 Perşembe

Belçika’nın başkenti Brüksel’de corona virüs gündemi ile bir araya gelen AB Liderler Zirvesi’nde Covid-19 paniği yaşandı. Zirveye AB Komisyonu adına katılan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ekibindeki bir kişinin Covid-19 testi pozitif çıkması üzerine toplantıdan ayrılmak zorunda kaldı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından yorum yapan Von der Leyen, “Ön ofisimden birinin bu sabah Covid-19 testi pozitif çıktığı öğrenildi. Kendi testim negatif çıktı. Önlem olarak kendimi izole etmek için derhal Avrupa Konseyi’nden ayrılıyorum. ”

AB Liderler Zirvesi, bugün ve yarın yapılacak toplantılar için bir araya geldi. Von der Leyen’in sağlık durumunun zirveye nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

Öte yandan AB Liderler Zirvesi öncesinde kısa bir açıklama yapan AB Konseyi Başkanı Charles Michel, “AB liderleriyle gündemdeki en acil konu olan Covid-19 ile nasıl mücadele edileceğini görüşeceğiz. Karantina organizasyonunu koordine etmek ve hareketliliği izlemek için 27 AB ölçekli ülke yöneticisi ile bir araya geleceğiz. ”

Mustafa Ulusoy

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi