A Milli Futbol Takımı, Amerika Birleşik Devletleri’ni 2-1 Mağlup Etti

Maçın Öne Çıkan Anları
Maçın henüz 2. dakikasında, Tillman’ın pasıyla McGlynn topu ceza sahası dışından ağlara gönderdi ve ABD öne geçti. Ancak 24. dakikada Johnny Cardoso’nun hatalı pasını Arda Güler değerlendirerek skoru eşitledi. Üç dakika sonra, Oğuz Aydın’ın şutu savunmadan dönünce, Kerem Aktürkoğlu topu ağlara göndererek Türkiye’yi 2-1 öne geçirdi.
İkinci yarıda her iki takım da skoru değiştirecek fırsatlar buldu ama sonuç değişmedi. Türkiye, maçı 2-1 kazanarak hazırlık maçını galibiyetle tamamladı.
Maçın Detayları
Maç, Pratt & Whitney Stadyumu’nda oynandı. Hakemler Fernando Moron, Andres Vargas ve Alejandro Camarena yönetiminde gerçekleşti. ABD’de başlangıçta sahaya çıkan oyuncular arasında McGlynn, Tillman ve Cardoso gibi isimler yer aldı. Türkiye ise Berke Özer, Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü gibi anahtar oyuncularla mücadele etti.
Goller, ABD adına McGlynn tarafından atılırken, Türkiye’den Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu skora katkıda bulundu. Her iki takım da oyuncu değişiklikleriyle farklı stratejiler denedi.
Maçın sonunda, teknik direktörler Mauricio Pochettino ve Vincenzo Montella’nın değerlendirmeleriyle mücadele tamamlandı. Türkiye, bu galibiyetle moral buldu ve Dünya Kupası Elemeleri öncesinde önemli bir testi başarıyla geçmiş oldu.