91 yaşındaki Bekir öğretmen koronayı yendi

91 yaşındaki Bekir öğretmen koronayı yendi
15:00 - Ekim 8 2020 Perşembe

Öğretmenlik mesleğine 1947 yılında başlayan ve 28 yıllık hizmetinin ardından 1975 yılında emekli olan Tombuloğlu, 20 Temmuz’da yüksek ateş ve halsizlik şikayetleri ile Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Korona virüs testi pozitif çıkan Tombuloğlu, hastanede tedavi altına alındı. Bekir Tombuloğlu 18 günlük tedavinin ardından hastalığı yenerek sağlığına kavuştu. Evinde normal hayatına dönen Tombuloğlu, vaktini köy konağı önündeki havuz başında çay içerek, evinin bahçesine ektiği meyvelerle uğraşarak geçiriyor.

Yaşadığı süreci anlatan Tombuloğlu, evde aniden hastalandığını ve hastalığa yakalandığını belirterek, “Açıkça bir şey söyleyebilecek durumda değilim ama muhtemelen her zamanki durumumdan farklı bir durumda olduğumu hissettim. Yatağa gitme ihtiyacı hissettim, dinlenmeye ihtiyaç duydum.Böylece tedavi yöntemine başladım.Amasya Devlet Hastanesinde hastanede yattım.Bir süre tedavi oldum.Toplamda 18 gün oldu. taburcu ol, sanırım iyileşeceğim falan.Sonra servise gideceğiz ve yoğun bakımda yattım.Sonra eve döneceksin, iyileşiyorsun, nöbetçi hemşire dedi, ben böyle uyudum Hasta olarak birkaç gün evimde kendimi iyi hissetmeye başladım, sonra yataktan kalktım.

Vatandaşları corona virüsüne karşı uyaran Tombuloğlu, “Böyle şüpheli bir durum hissettiklerinde çevrede korunmaları gerektiğini söylüyorum. Yaklaşmamalılar, topluma girmemeli. Temizliğe ve temizliğe önem vermeliler. hijyen. Her zaman ellerini yıkamalılar. Eller sık sık yıkanmalı. Temizliğe özen gösterilmeli “dedi.

Tombuloğlu, “’Bana bir şey olmayacak’ sözü geçerli değil. Bu virüsü herkes kapabilir. Bana hiçbir şey olmayacağını söylemekte sorun yok, olacak. Herkese bir şey olabilir. Virüs herkese bulaşabilir. Vatandaşlar, Sağlık Bakanının söylediği her şeyin bir kez gerekli olduğunu kabul etmeli, söylediklerinin önünde bazı hatalar olduğunu düşünmeli, temizliğe, hijyene dikkat etmeli, toplumdan uzak durmalı. Topluma girmemeleri gerektiğini söylüyorum. Özetle Sağlık Bakanı’nın söylediği bu. Toplumdan uzak durun, kendinize bana bir şey olmayacağını söyleme, olabilir. Bu duyguya herkes katlanmalı ”dedi.

Temizlik, maske ve mesafeyle ilgili uyarılarda bulunan Tombuloğlu, “Maske kesinlikle toplumu korumak için uygulanması ve kullanılması gereken ciddi bir önlem. Binaya saygı duymak, kendine saygı duymak, toplumun sağlığı için herkes bunu yapmalıdır. İnsanlar sosyal mesafe olarak gördüğümüz mesafeyi mutlaka takip etmelidir. Kendi sağlığı ve halk sağlığı için bu kuralı ihmal etmemelidir. Her fırsatta eller yıkanmalı ve temizlenmeli, temizliğe azami özen gösterilmelidir. Korunması gereken en önemli şey hijyendir. “Kendinizi temiz tutarsanız, hastalıktan korunacağınızı düşünüyorum” dedi.

Serdoğan Sıva

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi