9 ayda 3 kez korona geçiren 101 yaşındaki kadın taburcu edildi

9 ayda 3 kez korona geçiren 101 yaşındaki kadın taburcu edildi
10:00 - Aralık 1 2020 Salı

İtalya’nın kuzeyindeki Sondrio şehrinde yaşayan 1919 doğumlu Maria Orsingher, pandeminin ilk dalgasında Şubat ayında ilk kez Covid-19 teşhisi kondu. Annesi Orsingher hakkında yerel bir gazeteye konuşan kızı Carla, doktorların ileri yaşına rağmen nefes darlığı yaşamadan hastalığı atlatabilmelerine şaşırdığını söyledi.

Taburcu olduktan sonra huzurevine dönen 101 yaşındaki kadına, Eylül ayında hafif semptomlar nedeniyle yapılan testlerde ikinci kez Covid-19 teşhisi kondu. 18 günlük tedaviden sonra negatif çıkan Maria Orsingher, taburcu edildikten sonra huzurevine döndü.

Diğer kızı Ines, annesine üçüncü kez koronavirüs teşhisi konduğunu anlatarak, “Kasım ayı sonunda huzurevinden aldığımız habere inanamadık. Asempomatik olan annemin pozitif olduğunu söylediler. Huzurevinde yapılan rutin testlerde yine Covid-19. “

101 yaşındaki kadın 3. ve son tanıdan sonra herhangi bir belirti göstermemekle birlikte kontrol altında tutulduğu hastanede tedavi süreci tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

Milan San Rafaele Hastanesi’nden Profesör Carlo Signorelli, Corriere della Sera gazetesine yaptığı açıklamada, 3 kez pozitif teşhis edilen yaşlı kadının testlerde yanlış negatif çıkmış olabileceği veya virüsün düşük virüs yükü nedeniyle bazı testlerde tespit edilmedi.

Signorelli’ye göre Orsingher tarafından gerçekleştirilen son testte tespit edilen virüs, mukoza yapısında kalan bir virüs genom parçası da olabilir.

Burak Ortahamamcılar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi