83 bin anneye 36,7 milyon lira doğum yardımı verilecek

83 bin anneye 36,7 milyon lira doğum yardımı verilecek
11:00 - Eylül 24 2020 Perşembe

Bakan Selçuk, doğum yardımlarının gelir kriterine bakılmaksızın yeni doğum yapmış tüm anneleri kapsadığını söyledi. Doğum yardımı için başvuran annelere ilk bebekleri için 300, ikinciye 400, üçüncü ve sonrakilere 600 ödeme yapıldığını hatırlatan Selçuk, 83 bin annenin hesabına toplam 36,7 milyon TL yatıracaklarını belirtti. Eylül ayı doğum yardımı uygulaması kapsamında yarının.

Bakan Selçuk, uygulamanın başlangıcından bu yana 4,7 milyon anneye toplam 2,5 milyar TL doğum yardımı yaptıklarını belirtti.

Öte yandan Bakan Selçuk, 2019 yılında başlatılan Çoğul Doğum Yardımı Programı ile doğum yardımı uygulamasının kapsamını genişlettiklerini belirterek, bu program kapsamında ikiz ve üç bebek sahibi muhtaç ailelere iki yıl boyunca ayda bir destek verdiklerini ifade etti. .

Selçuk, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi, ülkemizin ekonomik kalkınmasının önemli unsurlarından biri dinamik nüfus yapısıdır. Aile, toplumun yapı taşıdır ve aile yapısının korunması da kritik öneme sahiptir. Dolayısıyla Bakanlık olarak annelerimize verdiğimiz doğum desteğini uzatmaya devam ediyoruz ”dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi