81 yaşındaki Sural, Ermenilere karşı savaşırken öldürülen dedesinin intikamını almak istiyor

81 yaşındaki Sural, Ermenilere karşı savaşırken öldürülen dedesinin intikamını almak istiyor
11:00 - Ekim 22 2020 Perşembe

81 yaşındaki İsmail Sural, Ardahan’ın merkezindeki Taşlıdere köyünün nüfusuna kayıtlı. Askerlik şubesine dilekçe veren Sural, dilekçesinde, “Beni de askere alın. Köyümdeki Ermeni Hınçak katliamında sivil olan dedem İsmail’in intikamını almak için Azerbaycan’daki Ermenilere karşı savaşmak istiyorum. ve 19 kişi. “

Ona öldürülen büyükbabasının adını verdiler

Birinci Dünya Savaşı sırasında Ermeni çeteleri Ardahan ve çevresini katletti. Bu katliamlardan biri Ardahan merkeze bağlı Taşlıdere köyünde meydana geldi. Ermeniler çocukları, yaşlıları, gençleri ve kadınları dinlemeden 19 kişiyi katletti. Bu katliamda öldürülen Ermenilerden biri de İsmail Sural idi. Kendi adı torununa ondan sonra babaannesi tarafından verildi. İsmail Süral de dedesinin intikamını almak için Azerbaycan askerleriyle savaşmak istiyor.

Dedesinin intikamını almak isteyen 81 yaşındaki Sural, ‘İyi bir avcıyım ve vurduğum şeyi vuracağım, bu yüzden savaşmak istiyorum’ diyerek, “Ermeniler tarafından katledilen dedem , beni çok sevdi ve doğduğumda bana adını verdi.Ermeniler köyümüzde 19 kişiyi demir çubuklar ve tüfeklerle öldürdüler.Şu anda 81 yaşında olmama rağmen intikamımı almak istiyorum.Azerbaycan hükümeti kabul ederse ben askere gitmeye hazırım, iyi bir avcıyım ve attığımı vuracağım Azerbaycan devleti yaşlı olduğumdan şüphelenmemeli, istediğim hedefi vuracağım ve intikamımı alacağım. “Uyuyamıyorum. Bu katliamları kınıyorum. Savaşmak istiyorum ve ölürsem orada şehit olmak istiyorum ”dedi.

“Şehit olsam bile Karabağ’da olacağım”

Sural, Karabağ’da Ermenilerin işlediği vahşete çok üzüldüğünü belirterek, “Bu nedenle Karabağ’a gidip orada savaşmak istiyorum. Şehit olursam orada olacağım. Oradaki kardeşlerimize yardım etmek istiyorum. ele geçirilen Karabağ topraklarını kurtarmak için. Bana yardım etmelerini istiyorum ”dedi.

Yazdığı dilekçenin bir nüshasını askeri daireye teslim ettiğini söyleyen Sural, “Askere verdiğim dilekçe ilgili yerlere teslim edildi. Şimdi gerekli işlemin yapılmasını istiyorum. Hiçbir bilgi yok. şimdiye kadar verilmişti. Umarım geri gelirler ve Karabağ’da savaşma hedefime ulaşırım. ” O konuştu.

Öğr.Gör.Dr. Erdoğan Altınkaynak ise Birinci Dünya Savaşı sırasında başta Ardahan olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde Taşnak ve Hınçak örgütleri tarafından Rusların, İngilizlerin ve İngilizlerin kışkırtmasıyla katliamlar gerçekleştirildiğini söyledi. Fransızca. Altınkaynak, “Buradaki amaç, bölgedeki Türk ve Müslüman nüfusu Wilson ilkelerine göre arındırmak ve bir Ermeni devleti kurmaktı. Bu nedenle Müslümanları Ardahan’ın merkezindeki Yanık Camii’nde toplayıp yaktılar. Ardahan merkeze bağlı Taşlıdere (Pangis) köyündeki Ermeniler, bilindiği kadarıyla 19, belki daha çok genç, Müslüman, yaşlı, kadın ve çocuk, hala hayatta olanların anılarında bir kin var. Bu katliam sonucunda bölgemiz iyileşir, Türk vatandaşlarımız da çeşitli yerlerde Ermeni asıllı olurlar, barış ve huzur içinde yaşarlar.Ancak bizim bir başka düşüncemiz var ki, henüz bir türbe var Taşlıdere köyü Şimdiye kadar halkımızın en az 19’u bir anma törenini anıyor Bir mezar ve bir anıt diktirmek istiyoruz, bu konuda vilayetlerden yardım bekliyoruz.

Olgun Yıldız

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi