81 il ve 911 ilçenin şehir tabelalarından bilgi silindi, masrafı elendi

81 il ve 911 ilçenin şehir tabelalarından bilgi silindi, masrafı elendi
16:00 - Aralık 19 2020 Cumartesi

Karayolları Genel Müdürlüğü her yıl bazı bölgelerde nüfus ve rakım değiştikten sonra her il ve ilçenin giriş ve çıkışlarındaki bilgilendirme tabelalarını değiştirdi.

Her yıl yapılan değişikliklerden kaynaklanan ekonomik gideri önlemek amacıyla düzenlenen uygulamada nüfus ve rakım bilgileri tabelalardan kaldırıldı. Tabelalarda sadece il ve ilçelerin isimleri yer aldı.

Kırıkkale’de şehrin giriş ve çıkışlarındaki tabelaların yeni düzenlemeye göre hazırlandığı görüldü. Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki tabelaların da yenilendiği görüldü.

Çorum, geçtiğimiz yıllarda ‘irtifa’ bilgisi ile gündem oldu

Değişikliğin yapıldığı bir diğer il ise Çorum oldu. Geçtiğimiz yıllarda tabelalarla gündeme gelen Çorum, farklı tarihlerde çekildiği anlaşılan ilk fotoğrafta 770 metre, ikincisinde 801 metre, son fotoğrafta ise 820 metre olarak kaydedildi. Çorum, sürekli artan irtifası nedeniyle sosyal medyada ‘Anadolu’nun yükselen yıldızı’ olarak yer aldı. Çorum’da nüfus ve rakım bilgileri tabelalardan çıkarılırken sadece şehrin adı kaldı.

Çankırı’da işaretler aynı kaldı

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün tasarruf için değiştirdiği uygulamanın ardından Anadolu’nun bir başka şehri olan Çankırı’daki tabelaların henüz değiştirilmediği görüldü. Çankırı’nın giriş ve çıkışındaki tabelada ‘Nüfus: 86400, Rakım: 720’ bilgisi yer alıyordu.

Hasan Ay – Muhammed Muttalip Yalçın – Hilmi Çelikel

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi