76 yaşında korona yendi, işe döndü

76 yaşında korona yendi, işe döndü
14:00 - Temmuz 11 2020 Cumartesi

Edirne Yeni Sitesi’nden Fikret Usta, Edirne’nin en eski eyer ustalarından 76 yaşındaki Fikret Üstev, bir süre önce karısıyla yakaladığı Covid-19 pandemisini yenerek sağlığına kavuştu. Üstev, korona virüsünü ve hastanede kaldığı 17 günlük süreyi nasıl aldığını açıkladı.

“Bakıcıya bulaştı”

“Eşimin ayakları kırıldı. Abalar Köyü’nden bakıcı bir kadın vardı. Köylerden hizmet kesildiğinde bakıcıyı kendi aracımızla alıyorduk. Köyden gelirken yanlarında hasta bir kadın vardı ve onları hastaneye götürdüler. Bir korona hastasıydı. Bir gün sonra bizimle hastanede çalışan kadını aradılar, test için test ettiler ve koronadan çıktılar. Ertesi gün evimize 112 ekip geldi ve bizi test ettiler çünkü çalışanlarımızın testi pozitifti. Eşim ve testlerim olumluydu. Bizi 11 Mayıs’ta hastaneye götürdüler. 17 gün hastanede kaldık. ”

“Öksürmeye başladığınızda, nefesinizi alırsınız”

Üstev, “Allah bu hastalığı düşmanıma vermesin. Öksürmeye başladığınızda, nefes alırsınız. Karnımın tabanı bile öksürük yüzünden çürüyordu. Tıkanıyorsun, Allah’a yalvarıyorsun. En büyük tehlike sigara içmek. Eğer sigara içseydim, hayatta kalmazdım. Allah bu hastalığı kimseye vermeyecek. Bu süreçte 5 kilo verdim. Üçüncü katta oturuyorum. Merdiven çıkarken üç kez dinleniyordum. 52 gün oldu. Artık yorulmadan merdivenlere çıkabiliyorum. ”

“Herkese maske kullanmasını öneriyorum”

Üstev, vatandaşları maske takmaları ve kalabalık ortamlarda bulunmamaları konusunda uyardı ve “Maske sağlığımızı koruyor. Bana hiçbir şeyin olmayacağını söyleyemezsin, bunda yanlış bir şey yok. Ayrıca, maskeler her yere rastgele atılır. Onları ana yere atmalısınız. Kendi sağlıklarını düşünmeyenler de benim sağlığımı düşünmeyecekler. Sektördeki tüm esnaflara maske dağıttık. Vali bize 20 bin maske verdi. Çok dikkatli olalım. Bunu yaşayan ve gören bir kişi olarak herkese maske kullanmasını öneriyorum. ”

Koray Ustabası

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi