750 milyon lira Sarıkamış-Horasan yolu nakış gibi işleniyor

750 milyon lira Sarıkamış-Horasan yolu nakış gibi işleniyor
09:00 - Eylül 24 2020 Perşembe

Yaklaşık 46 kilometre uzunluğunda ve 5 viyadük içeren modern yol yapım çalışmaları devam etmektedir. Sarıkamış-Horasan karayolu tamamlandığında vatandaşlar rahat bir nefes alacak.

65. Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tarım ve Orman Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, Erzurum Karayolları 12. Bölge Müdürü Esat Mahmut Partal, Kars Karayolları 18. Bölge Müdürü AK Parti İl Başkanı Behçet Eren Adem Çalkın, yapımı devam eden Sarıkamış-Horasan Karayolu üzerinde incelemelerde bulundu.

“Çalışanlarımız uluslararası standart bir karayolu ağına ulaşıyor”

750 milyon liraya mal olacak Sarıkamış-Horasan Karayolu üzerinde çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten AK Parti Kars Milletvekili ve Tarım Orman Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç, “Şu anda Karayolları 2 Bölge Müdürlüğü ortaklaşa Erzurum il sınırları içinde 23 kilometre, Kars il sınırları içinde 23 kilometre koşarak toplam 46 kilometre uzunluğundadır. Yaklaşık 750 milyon liralık maliyeti, toplam 1.780 metre uzunluğunda 5 viyadük ve yaklaşık 120 metre yükseklikte en yüksek viyadüklü devasa, çift şeritli yol dedikleri çağın, kalitenin ve kalitenin gereklerine uygun, BSK inşa ediliyor. Mükemmel bir yol yapılıyor. Bu yıl 34 kilometre devreye girecek. Bilirsin, insanlar çok şikayet etti. Handere kışın eski yoldan zarar görecek. Yüksek tonajlı araçlar geçmiyor. Bu sorun tamamlanıyor. Ve insanlarımız uluslararası standartlarda bir yol ağı elde ediyor ”dedi.

İnternethaber.com “750 milyon liralık büyük proje!”

65. Hükümet’in Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Sarıkamış-Horasan Karayolu inşaatının birçok noktada devam ettiğine dikkat çekerek, “Karakurt-Horasan yolunda incelemeler yaptık. Sarıkamış’ı Horasan’a bağlayacak. Bu yol toplamda 50 kilometre idi. Ancak bölünmüş bir yoldan sonra 4 kilometre kısalıyor. 46 kilometrelik bölünmüş yol, üzerinde 5 viyadük bulunan BSK yoluna dönüşüyor. 513 metrelik Karakurt Viyadüğü ve 575 metrelik Taşlı Güney 2 Viyadüğü bulunmaktadır. Bu, toplam 5 viyadük ile çok yüksek standartlı bir yol haline geliyor. İnşallah Kasım ayının ikinci yarısında buradan trafik vereceğiz. Eski parayla 750 milyon, 750 trilyon, 46 kilometrelik bir rotadan bahsediyoruz. Her iki rakam da çok ciddi rakamlar, çünkü hem viyadük hem de şartnameler büyük bir proje içeriyordu, Türkiye gibi 10-15 yıl süren projeler artık 2-3 yıl olabilir. Teşekkür ederiz diyoruz, teşekkür ederim. Umarım Rabbimiz ve yardımcımız olur, bu tür projeleri birlikte yapmaya devam edeceğiz ”dedi.

Toplam uzunluğu 46 kilometre olan Sarıkamış-Horasan karayolunda bir yandan asfalt kaplama yapılırken diğer yandan viyadük çalışmalarına devam edilmektedir. Kars ve Erzurum Karayolu ekipleri aynı anda birçok noktada çalışmalarını sürdürüyor.

Sarıkamış-Horasan arasındaki karayolu tamamlandığında Kars halkının yol sorunu bitecek. Teknik özellikleri nedeniyle büyük bir proje olan Karakurt-Horasan yolu, Karakurt Barajı’nın su tutma özelliği ile güzergahı kullanan vatandaşların hizmetine sunulacak.

Işık Çapanoğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi