73 bin 747 lira para cezası

73 bin 747 lira para cezası
11:00 - Kasım 6 2020 Cuma

Doğal Miras Koruma Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kunt etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’de 18 adet çevre koruma alanı bulunduğunu belirterek, “Bunlar da bir Göksu’dan. Burada yıllarca koruma ve izleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Caretta ile ilgili Caretta’lar 2021 yılında Göksu Deltası ve Kuş Cenneti’nin rehabilitasyonu için bütçemiz Başkanlığımızdan çıktı. 3 milyon civarı temiz bir alan bırakmak için bölgeyi rehabilite etmiş olacağız. koruma ve kullanım dengesini sağlamak için gelecek nesiller.

Kum zambağı konusunda farkındalık yaratmak için bugün sahada öğretmen ve öğrencilerle bir program yürüttüklerini belirten Kunt, “Göksu Deltası doğal, kültürel ve tarihi değerlerin, ekolojik dengenin, kültürel ve tabiat varlıklarının gelişimidir. 226 kilometrekarelik bir alana sahip Göksu Deltası Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, Akgöl ve Paradeniz başta olmak üzere birçok gölün yanı sıra, Korunacak Hassas Alan, Nitelikli Doğal Koruma Alanı, Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanları, deltayı kışlama ve kuluçka alanı olarak kullanan 300’den fazla kuş türü açısından önemli bir uluslararası Ramsar alanı bulunmaktadır.nad bir türdür.Arasında bulunan güzel bir zambak türüdür. ender türler ve nesli tükenmekte olan türler Akdeniz ülkelerinde ve ayrıca Ağustos’tan Ekim’e kadar Karadeniz’in güney kıyılarında büyür. y soğanlı, çok yıllık, geniş yapraklı, yaklaşık 40-45 cm boyunda, beyaz çiçekli, çiçek sayısı 3-15, nergis familyasına ait, kıyı kumullarında büyüyen bir bitkidir. Kum zambağı, kıyı kumullarında yetişen nergis ailesine ait soğanlı bir bitki türüdür. Çok yıllık, soğanlı, geniş uzun çizgili, yaklaşık 40-45 cm boyunda, beyaz çiçekli, 3-15 çiçek, korona, 2/3 korona tepals. Çiçeklenme zamanı Ağustos – Ekim arasıdır. Tüm Akdeniz ülkelerinde ve Karadeniz’in güney kıyılarında yetişir. Türler tehlike altında. Zambağın sınır dışı edilmesi Türkiye’de suçtur. Kıyı bölgelerinde hızla yayılan yazlık konutlar, plajlarda şezlong ve şemsiyelerin kullanılması ve kum zambaklarının belli amaçlar için bilinçsizce yoluması türler için en önemli tehdittir. Kum zambağı gibi endemik ve nesli tükenmekte olan bitki ve hayvanların korunmasına ilişkin kanunlarımızla yasaklar ve idari yaptırımlar getirilmiş olup, öngörülen cezalar 2020 yılı için 73 bin 747 TL olarak belirlenmiştir “.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mersin’in Silifke ilçesindeki Göksu Deltası Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde bulunan nilüferlerin korunması ve izlenmesi için her yıl projeler yürüttüğünü belirten Kunt, “Proje 2020 Haziran ayında başladı ve Aralık ayı sonuna kadar devam edecek. “.

Göksu Özel Çevre Koruma alanının tanıtımı, kum zambağı hakkında bilgi verilmesi, bölgedeki nilüferlerin tanıtılması ve çocuklara çeşitli bilgilendirici hediyeler dağıtılması ile etkinlik sona erdi.

Etkinliğe Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kunt, Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt ve öğrenciler katıldı.

Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü projesi kapsamında Kum Mahallesi’nde “Göksu Deltası Özel Çevre ve Koruma Alanı Kum Zambağı Koruma İzleme Projesi” kapsamında öğrenciler bilgilendirilerek ödüllendirildi.

Murat Sengi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi