68 Yaşındaki Karate Antrenörü Sporcu Yetiştirme Devam Ediyor!

68 Yaşındaki Karate Antrenörü Sporcu Yetiştirme Devam Ediyor!
17:18 - Ekim 21 2021 Perşembe

Şimdiye kadar çok sayıda milli karateci yetiştirmiş olan 68 yaşındaki Oğuz Ökten; karate antrenörlüğüne ara vermeden devam ediyor. İlerleyen yaşına rağmen sporcu yetiştirmeye devam eden Ökten; gençlere taş çıkartıyor!
Sivas’ta genç sporcular yetiştirmeye devam eden Oğuz Ökten; mücadele azmiyle örnek oluyor! Şimdiye kadar çok sayıda sporcu yetiştirdiğini ifade eden Ökten; öte yandan Türkiye Karate Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanlığını da yapıyor. Tam 48 yıldan bu yana karate sporunun içerisinde yer alan Oğuz Ökten; gençlere örnek olduğu gibi çalışma azmiyle de kendi yaşıtlarına örnek oluyor!
1973’ten Bu Yana Karate Sporunun İçinde Yer Alıyor!
1973 yılı itibariyle karate sporuna başlayan Oğuz Ökten; geçmişten günümüze kadar uzanan süreç içerisinde çok sayıda sporcu, antrenör ve karate hakemi yetiştirdiğini ifade ediyor. 1976 yılı itibariyle Sivas’ta ilk defa karate derslerine başlayan Ökten; bu sırada tekvando derslerine de katıldığını belirtiyor. Yaşının 68 olmasına rağmen hala tekmelerini etkili bir şekilde kullanabilen Ökten; tam 48 yıllık sporcu geçmişinin bulunduğunun da altını çiziyor.
Hala Karate Yaptığını Görenler Şaşırıyor!
Kendisinin ilerleyen yaşına rağmen çalışıyor olmasının hemen herkesin dikkatini çektiğini ifade eden Oğuz Ökten; gençleri spor yapmaya yönlendirmeyi amaçladığını belirtiyor. Gençlerin her zaman spor yapması gerektiğinin altını çizen Ökten; böylece gençlerin mili manevi değerlere sahip bir şekilde yetiştirilmesinin de mümkün olacağını ifade ediyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi