65 saat sonra enkazdan çıkarılan Elif’in üzerine düşen sandalye ayakta kaldı.

65 saat sonra enkazdan çıkarılan Elif’in üzerine düşen sandalye ayakta kaldı.
14:12 - Kasım 2 2020 Pazartesi

İzmir’i vuran depremin ardından 3. gün geride kalırken müjdeli haberler de peş peşe geldi. 58 saat sonra Emrah Apartmanı’ndan kaldırılan İdil Şirin’in ardından Doğanlar Apartmanı’nın enkazından 65 saat sonra kurtulan 3 yaşındaki Elif Perinçek, depremin sembolü oldu. Devrilen sandalye ve uyku sayesinde hayatta kalmaya kararlı olan Elif’in ikiz kardeşleri Elzem ve Ezel (10), enkazdan çıkarılan 7 yaşında hayatta kalma mücadelesini kaybetti. Ege Üniversitesi Araştırma Görevlisi Anne Seher Dereli Perinçek ve dışarıda yakalanan baba Oğuz Perinçek, çocuklarını yaşatmak için mücadele etti.

Doğanlar’ın evinde yaşadıkları 65 zor saat hakkında bilgi veren Özgür Değerli Amca, “20 saat sonra önce kardeşim Seher, ikizlerimiz ve Umut’a ulaştık. Umut’un daha sonra öldüğünü öğrendik. Ardından Elif için süreç devam etti. Umudumuzu hiç kaybetmedik. Ekipler, başka bir depremde 72 saat sonra kurtarılan yeni doğmuş bir bebek hakkında konuştu ve ‘Neden biri Elif olmasın? Umut verici haberler bize güç verdi. Sonra bizim için güzel bir haber geldi. Allah’a şükür Elif sağlıklıdır. Acil servisten yoğun bakıma alındı. İlk geldiğinde yaşı soruldu. Bunu cevapladı ve su istedi. Kolay konuşur. Kardeşim Seher dahiliye servisinde. Sağlığı iyi, sürekli çocuklarını soruyor. İkizlerimiz Elzem ve Ezel de sağlıklı. “Umut dışında ailenin diğer fertlerinin kötü bir durumu yok.”

Yere vazoyla vurdu ve hem kendisini hem de çocuklarını kurtardı

Eşi ve çocuklarının kurtarılmasına büyük katkı sağlayan Oğuz Perinçek’in eşiyle temasa geçtiğini ve apartmanın izlerine ulaşıldığında ekiplere liderlik ettiğini ölüm kalım savaşını anlatan Özgür Değerli Amca, yaşananları şöyle anlattı:

“Dışarıda yakalanan kayınbiraderim Oğuz operasyona büyük katkı sağladı. Seher, yaşadığına dair bir işaret vermek için bulunduğu yerden bir vazo ile yere vurarak bir ses çıkardı. Oğuz, perdeden daireyi de teşhis etti ve takımlara girilecek yerleri gösterdi. Odaları ve bulunabilecekleri yerleri belirtti. Elif dışında herkesi bir yerde buldular. Hepsi tek bir yerde yaşam üçgeni oluşturdu ama kardeşim Elif’e yetişemedi. “

Devrilen sandalye Elif için bir yaşam üçgeni yaratıyor

Depremin sembolü haline gelen yeğeni Elif’in 65 saatlik hikayesiyle ilgili olarak, “Kardeşim diğer çocuklarını bir araya getirdi ama Elif kendi odasında kaldı. Orada üzerine düşen bir sandalyeye gömülmekten kurtuldu. Orada kendiliğinden bir yaşam üçgeni oluştu. Doktorumuzdan aldığımız bilgiye göre bebekler ilk etapta ağlama süreci geçirdi ancak ağladıktan sonra uykuya daldılar. “Metabolizması yavaşlarken hayata tutunma sürecini uzattı.”

Mehmet Barlas – Fadil Pişkin

ALAKALI HABERLER

Elif bebek umutlarını yeniledi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi