6 Asırlık Kuranı Kerim Görenleri Kendine Hayran Bırakıyor!

6 Asırlık Kuranı Kerim Görenleri Kendine Hayran Bırakıyor!
23:54 - Kasım 15 2021 Pazartesi

Tam 6 asır öncesinde elle yazılan Kuranı Kerim; görenleri kendisine hayran bırakıyor! Sivas Ziya Bey Yazma Eserler Kütüphanesi bünyesinde yer alan el yazması Kuranı Kerim; görenliğin hayran olduğu bir eser olarak gündemde yer alıyor.

Bir vatandaşı Sivas Ziya Bey Yazma Eserler Kütüphanesi’ne bağışladığı el yazması Kuranı Kerim; 15 yüzyıl dönemine ait. 1473 yılı itibariyle kaleme alınmış olan eseri Hattat Meliki El Eşberi yazmış. Aslını sadece araştırmacıların gördüğü bu eserin gerekli prosedürleri tamamlayanların dijital kopyalarına ulaşması da mümkün.

6 asırlık el yazması Kuranı Kerimi görmek isteyenlerin dijital kopyalarına ulaşabileceklerini ifade eden Sivas Ziya Bey Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Dahiye Karagülle; bu eserin son derece güzide eserler arasında yer aldığının vurguluyor.

El yazması Kuranı Kerim’in kendilerine bağış yoluyla geldiğini ifade eden Karagülle; henüz müzeye gelen hemen herkesin bu eseri göremeyeceklerini de ifade etti. İsteyen herkesin el yazması Kuranı Kerim’in dijital kopyalarına ulaşabileceğini belirten Dahiye Karagülle; eserin korunması için hassas bir çalışma yürüttüklerini de vurguladı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi