56 saatlik sokak kısıtlaması başladı

56 saatlik sokak kısıtlaması başladı
22:00 - Ocak 8 2021 Cuma

Bakanlıktan yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağının altıncı uygulamasının hafta sonları bugün 21.00’de başlayıp Pazartesi günü 05.00’de biteceği hatırlatılarak, “ Yüzleşmeyi önlemek için gerekli tüm tedbirler alındı. Alınan önlemler şu şekilde sıralanmıştır:

“Bakkallar, manavlar, manavlar, kasaplar, kuruyemiş dükkanları ve çiçekçiler bugün 20.00’ye kadar, Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Pazarlar, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuru meyveler ve çiçekçiler tarafından açılacak. telefon veya online olarak aldıkları siparişleri teslim edebileceklerdir.

– Restoran / restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işletmeler bugün saat 20: 00’ye kadar paket servis + gel-git şeklinde faaliyet gösterecek ve sadece paket servisi 20.00-24.00 saatleri arasında hizmet verecek, bu işyerleri 10.00-24.00 saatleri arasında hizmet verecek. Cumartesi ve Pazar günleri. paket servis faaliyetlerine devam edebilecektir.

– Cumartesi ve Pazar günleri fırın ve / veya fırıncılık lisanslı işletmeler ve bu işletmelerin sadece ekmek satan bayileri açılacaktır.

– Online sipariş veren firmalar da Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasında sipariş teslim edebilecek.

– Vatandaşlarımız sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı günlerde (Cumartesi-Pazar) en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuru meyve dükkanı, çiçekçi ve fırın veya ekmek satış bayiine gidip gelebilecek. “

Açıklamada sokağa çıkma yasağının başlayacağı düşüncesiyle sırayla fırın, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemiş, lokanta / lokanta, pastane ve tatlıcı tarzı işyerlerinde yoğunluk oluşmaması istendi. Temel ihtiyaç malzemelerini temin etmek için, “Bu nedenle vatandaşlarımız sokağa çıkma yasağını saat 21.00’de başlatacak ” Olaydan önce evlerinde / meskenlerinde hareket etmelerini ve özellikle trafik yoğunluğunu dikkate alarak gerekli önlemleri almalarını bir kez daha rica ediyoruz. büyükşehir şehirlerimiz. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi