5 PlayStation Türkiye tahmini fiyatı

5 PlayStation Türkiye tahmini fiyatı
14:00 - Eylül 17 2020 Perşembe

Oyuncuların merakla beklediği PlayStation5 tanıtıldı. Sony tarafından yapılan promosyonda oyun konsolunun çıkış tarihi ve fiyatı da belli oldu. İki farklı versiyonda sunulacak olan disk içerisine takılabilen konsolun normal versiyonunun fiyatı 499 dolar, disk girişi olmayan versiyonun fiyatı ise 399 dolar olarak açıklandı.

Yayın tarihi

ABD, Japonya, Kanada, Meksika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Kore’deki oyuncular konsola 12 Kasım’da ulaşabilecekler. Dünyanın geri kalanında oyun konsolunun çıkış tarihi 19 Kasım olarak açıklandı.

Türkiye’de tahmini fiyat

Taraftarların PS5’i, Türkiye’nin ülkemizin satış rakamlarını tahmin etmeye çalıştığı fiyatı üzerinden doların üzerinden anlattı. Bu noktada dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Öncelikle oyun konsollarına uygulanan gümrük vergisi ve KDV oranları hesaplanmalıdır. Bugün Nisan ayında Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 1 Ekim’e kadar oyun konsollarının ithalatına yüzde 50 ek gümrük vergisi uygulandı. 1 Ekim’den sonra bu vergi yüzde 20 olarak uygulanmaya devam edecek. Yüzde 18 olarak uygulanacak KDV’yi de hesaba katarsak tahmini bir rakam ortaya çıkıyor.

PS5 30 Eylül’den sonra ülkemize gireceği için fiyatının değişen bellek kapasitesine bağlı olarak 5 bin 500 TL – 7 bin TL arasında olması bekleniyor. Türkiye’nin markasında fiyat politikası görülmesi bu noktada çok önemli. Türkiye’de bulunan diğer oyun konsollarının piyasa fiyatlarına göre fiyatlandırma yapabilirsiniz.

Playstation 5 özellikleri

İşlemci: 8 çekirdekli AMD Zen 2 CPU, 3.5 GHz

Grafik kartı: AMD Radeon RDNA 2, Işın izleme hızlandırma desteği, 2,23 GHz’e kadar değişken frekans

RAM: 16 GB GDDR6 RAM

Depolama: 825 GB SSD, 5,5 GB / sn okuma hızı

Ses: Tempest 3D

Oyun Diski: 100 GB / diske kadar Ultra HD Blu-ray

Video Çıkışı: 4K 120 Hz, 8K, VRR desteği (HDMI 2.1)

Ali Canberk Özbuğutu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi