5. Piyade Er Eğitim Tugayı Mehmetçiklerin Yemin Töreni

5. Piyade Er Eğitim Tugayı Mehmetçiklerin Yemin Töreni
18:01 - Şubat 22 2019 Cuma

Sivas 5’inci Piyade Eğitim Tugayı General Şükrü Kanatlı Kışlası’nda eğitimleri sona eren 1999 ve birinci tertip kademe erler için yemin töreni yapıldı. Törene Sivas Valisi Salih Ayhan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan ve asker aileleri katıldı. 2.437 asker silah ve Türk bayrağına el basarak yemin etti. Törendeki erlere katılım, başarı belgelerinin yanı sıra Sivas’ta geçmişte görev yapan baba ve dedelerine dair belgeler de verildi.

Törende söz alan Tugay Komutanı Ömer Ertuğrul Erbakan “Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas ilinde, hudutlara serhat bekçisi yetiştiren tugayımıza hepiniz hoş geldiniz. Bu törene Türkiye Cumhuriyetini temsilen; şanlı al bayrağımız, Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore Savaşı’nda, Kıbrıs’ta ve teröristle mücadele harekatında yiğitçe mücadele ederek canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimiz ve bugün ülkemizde özgürce yaşama hakkını bizlere bahşeden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları da şahittir. Güzel yurdumuzun dört bir yanından gelerek asker ocağında tek yürek ve bilek olan evlatlarımızın duruşundaki heybet ve bakışlarındaki kararlılık, omuzlarındaki yüklenecek sorumluluğu almaya hazır olduklarını göstermektedir” dedi.

Erbakan, anne ve babaların evlatlarını vatan borçlarını ödemesi için kendilerine emanet ettiklerini belirterek, “Evlat sahibi birer anne ve baba olarak bizler evladın ne kadar zor şartlarda yetiştirildiğini çok iyi biliyoruz. Bu yüzden nizamiyeye adım attıklarından itibaren evlatlarınız artık bizim birer evlatlarımız olmuştur. İçiniz de gönlünüz de rahat olsun, çünkü bizler evlatlarınızı daha eğitimli, daha dayanıklı ve daha sağlam birer Mehmetçik olarak sizlere teslim etme arzusundayız. Evlatlarınız bizim göz bebeğimizdir” diye konuştu.

Konuşmanın bitiminde askeri geçiş ile tören son buldu.