40 yaşında aldığı ilk oyuncak ona ilham vererek evini oyuncaklarla süsledi.

40 yaşında aldığı ilk oyuncak ona ilham vererek evini oyuncaklarla süsledi.
10:00 - Ekim 24 2020 Cumartesi

İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Yeldeğirmeni Mahallesi’nde yaşayan Ecevit Çalışkan, evinin dışını oyuncaklarla kaplıyor. Yoldan geçenlerin dikkatinden kaçmayan ev, sadece Kadıköy için değil, farklı semtlerden vatandaşların da ilgi odağı haline geldi.

Evi görmeye gelen ziyaretçilerin bir kısmı yollarına asmak için oyuncak bile bırakıyor. Ecevit Çalışkan’ın oyuncak hikayesi, ulaşım yıllarında gittiği ev sahibinin kendisine hediye ettiği bir oyuncakla başlıyor.

Ecevit Çalışkan, küçük yaşta oyuncağı olmadığı için oyuncaklarla çok ilgilendiğini belirtti. “Yaklaşık 46 yıldır Kadıköy Yeldeğirmeni’de yaşıyorum. 20 yıl tekstil sektöründe çalıştıktan sonra kendime üç tekerlekli bir araç satın alıp mahallemizin vatandaşlarının eşyalarını taşımaya başladım. Bir gün ben küçük bir kardeşin evine bir şeyler taşıyordu, evinde bir oyuncak gördüm ve çok beğendim, bana hediye verebilir mi diye sordum, irademi bozmadı ve oyuncağı hediye etti. İlk aldığım oyuncak coşkumu artırdı.Daha sonra çevremdeki birkaç kişi hediyeler gönderdi. Evin dışına gönderilen tüm oyuncakları asmaya başladım. Her zaman küçükken çalıştığım için hiç oyuncağım yoktu. Çocukluk coşkum bu şekilde artmaya devam ediyor Evi görenler çocuklarıyla birlikte geri geliyorlar Burada fotoğraf çekiyorlar Bu mahallemize güzellik katıyor Buraya gelen çocuklar beğendikleri oyuncakları istiyorlar onlara oyuncağı alabileceklerini söylüyorum istiyorlar ama yerine başka bir oyuncak bırakıyorlar. “Killi oyuncaklarımızın sayısı artacak “dedi.

Metin Başar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi