4 yıl, 47 kilometre yol 251 şehit yürüyor

4 yıl, 47 kilometre yol 251 şehit yürüyor
12:00 - Temmuz 15 2020 Çarşamba

Kayseri’nin Develi ilçesine 47 kilometre uzaklıktaki Şıhlı Mahallesi’nden 47 kilometre uzaklıktaki 45 yaşındaki Bünyamin Yurdakul, 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde demokrasi nöbeti için bu yıl dördüncü kez 47 kilometrelik yoldan yürüdü. Sırtında bayrak.

Bünyamin Yurdakul, “2016 yılındaki hain darbe girişiminde Şıhlı ilçesinden Develi Meydanı’na arabayla 47 kilometre geldik. Arabada dua ettik.” Bu yıl yürüyüşüme çıktım. Bazıları buna darbe diyor, bu alçaklar senaryo diyor, tiyatro diyor, aslında yıllarca tiyatro ve sinema çekiyorlar, bizi uyutuyorlardı. Dua dinlemediklerini ya da o gece bayrağı indirmediklerini söyleyen, ne aşk ne de eş, işlerini düşündüler.

47 kilometrelik yolu 8,5 saatlik bir yürüyüşle tamamladığını söyleyen Yurdakul, “Yürüyüşümde empati kurdum, yemek yemediklerini, su içmediklerini, 251 şehitleri, uzuvlarını kaybeden gazileri söylediğini söyledi. :

“Bu bizim için büyük bir yara, atalarımızın kaderini bir ulus olarak yaşıyoruz. Bu gün kardeşimiz kardeşini kırdığı, ancak kardeşlerimizi öldürdüğü her gün yaşıyoruz. Her zaman bu dua için dua ediyorum, umarım Tanrım dürüst, milletimiz Recep Tayyip Erdoğan gibi, bir lider olmadan kayıp diyorum, Tanrı ona uzun bir hayat versin, onu gerçekten seviyorum, bu yüzden onu bana hayat verecek kadar seviyorum. Bunlar benim yürüyüşlerim, çünkü benim aşkım vatan, ulusa olan sevgim, devlete sadakatim 15 Temmuz’da tekrar 47 kilometrelik yoldan mahallemizden yürüyeceğim.

Mahmut Kılınç

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi