4 bin lira maaşla çalışan memurun 35 taşınmaz ve 2 milyon 380 bin hesap hareketi

4 bin lira maaşla çalışan memurun 35 taşınmaz ve 2 milyon 380 bin hesap hareketi
11:00 - Eylül 9 2020 Çarşamba

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde aylık ortalama 4 bin lira maaşla kayyum olarak çalışan Adnan K. ve müdürlükte farklı görevlerde yer alan Mesut Ö. 6 aylık geçici işçi olarak çalışan Serdar T. Mustafa G. ve Gülperi A.’nın lüks bir yaşam sürdüğü ve Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Mali Büro Ekiplerine son model arabalara bindiğinden şüphelenilen bir kişi olduğu iddia edildi. ve Organize Suçlar (KOM) Şubesi. şikayet etmeye gitti. Bu şikayet üzerine polis, savcılığın izniyle şüphelilerin teknik ve fiziksel takibini başlattı. Takip sonucunda Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünde çalışan kayyumun Tarım ve Orman Bakanlığından maaş ve gider adı altında ekstra para talep ettiği ve parayı banka hesaplarına aktardığı tespit edildi. 4 meslektaşı ve bir akrabası. Yapılan takiplerle şüphelilerin 2017 yılından bu yana 3 milyon 181 bin 657 lirayı kendi hesaplarına aktardıkları belirlendi.

Mütevelli heyetinizin zenginliği şaşkın

Operasyonun ardından soruşturmayı genişleten polis, 1’i kadın 5 zanlının mal varlığını inceledi.

Şüphelilerden Adnan K., 2017 yılından bu yana bakanlıktan hizmet, yemek, giyecek ve ek giderler adı altında ek ödenek ve Mesut Ö’nin aldığı paralar talep etti. Serdar T. Mustafa G. ve Gülperi A.’nın, aralarında tuvaletinde bulunan 35 adet taşınmaz malın bulunduğu Adnan K.’ye ait olduğu, eşi ve oğlunun son model arabaya sahip olduğu öğrenildi. Ayrıca zanlının 3 yıllık hesap hareketinin 2 milyon 380 bin lira olduğu ortaya çıktı.

Yine Mesut Ö.’nin eşi üzerinde bir ev ve bir tarla, 2 araba ve 500 bin lira olduğu iddia edildi. Gülperi A. adına lüks otomobil hesap hareketinin 300 bin lira olduğu iddia edildi. Serdar T. ve Mustafa G.’nin de hesaplarında yüklü miktarda nakit bulunduğu iddia edildi. Gülperi A.’nın annesinin hesabına para transfer ettiği belirlendi. Emniyette sorgulanan zanlılar suçlamaları kabul etmedi. Adnan K.’dan borç aldıklarını iddia etti. Polis daha sonra şüphelilerin mallarına el konulmasını emretti.

Sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, 1 kadın tutuklandı.

Serkan Çetinkaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi