3 Yıl Önce Açtığı Kafede Sokak Hayvanları İçin Çabalıyor

3 Yıl Önce Açtığı Kafede Sokak Hayvanları İçin Çabalıyor
19:34 - Kasım 20 2021 Cumartesi

Sivas’ın merkez bölgesinde bulunan Demircilerardı Mahallesi’nde 3 yıl önce açtığı kafede hem hizmet sunup hem sokak hayvanları için büyük yardımlar gerçekleştiren 40 yaşındaki kafe sahibi ve hayvansever Mehmet Akif Aksoy, sokak hayvanlarının hem mama ihtiyaçlarını hem de tedavi giderlerini karşılıyor.

Aksoy, kafeyi ilk açtığı dönemde getirilen bir  yavru sokak köpeğinin ardından daha fazla ne yapacağını düşündüğünü ve kısa süre içerisinde sokak hayvanları için mama ve su koymaya başladığını belirtti. Giderek daha fazla hayvanın mama ve tedavi masraflarını karşılamaya başladığını ve çevre mahalllerde bulunan hayvanlar için de mümkün olduğunca yardımda bulunduğunu belirten Aksoy, “İlk gün getirilen sokak köpeği yavrusunun ardından daha fazla ne yapabileceğimi düşündüm ve sonrasında iş buralara kadar geldi” dedi.

Maze İle Başladı

Maze ismini koyduğu yavru köpeğin ardından mahallenin hayvanseverleri tarafından da daha sık ziyaretçi alan kafe, özellikle kentin en çok tercih edilen kafelerinden oldu. Hayvan korkusu olanların bile kafeye geldiğini belirten Aksoy, hayvan sevgisini aşılamak için elinden gelen her türlü imkanı kullandığını belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi