3 saatlik sel ve dolu kaybı 227 milyon lira oldu

3 saatlik sel ve dolu kaybı 227 milyon lira oldu
10:00 - Temmuz 26 2020 Pazar

Büyükşehir Belediyesi Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu üyeleri, sel felaketinin 3 saat sürdüğü Kestel, Lipli ve Narlıdere köylerinde ve Yenişehir’in Marmaracik köylerinde bir çalışma yaptı. 2 günlük çalışma ziyaretinin ardından komisyon raporu Büyükşehir Belediye Meclisinde açıklandı.

Komisyon Başkanı Selahattin Külcü, parlamentodaki çalışmalarını 2 gün boyunca paylaştı. Selden ve doludan muzdarip Büyükşehir ve Kestel Belediyesi halkının çabaları için şükranlarını dile getiren Külcü, “Bölge sakinleri büyükşehir ve ilçe belediyelerimize derinden teşekkür ediyor ve dua ediyorlar. Karşılaşılan sorunla ilgili çok kısa sürede bir çözüm üretildi. Komisyonumuzla herkesin yerinde dua ettiğini gördük. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 9 Temmuz genel değerlendirme raporuna göre, ildeki 4 bin 500 çiftçi sel ve dolu nedeniyle zarar gördü. Kayıp miktarı 72 milyon 325 bin lira, üretim kaybı 155 milyon 36 bin lira olarak belirlendi. Tedbir alabilmek için meteorolojik olayların felakete dönüşmesini önlemek için gerekli yatırımlar yapılmalıdır. Tarım sektöründe meteorolojik veriler elde etmek için Bursa’nın tamamını kapsayan bir ağ kurulmalı ve çiftçilerimizle çevrimiçi olarak paylaşılmalıdır. Ürün çeşitliliği iklim değişikliklerine göre güncellenmeli ve çiftçiler yönlendirilmelidir. Meyve bahçelerini korumak için tam top teknolojisini yaymak faydalı olacaktır. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım AŞ. Ziraat Odaları işbirliği ile Tarım ve Orman Bakanlığına bir rapor sunulmalıdır. Tarsim çiftçiyi bilgilendirmek zorundadır.

Öte yandan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, bakanlık tarafından genel bir afet kararı alınması gerektiğini ve kararın kısa sürede kendilerine ulaşacağını belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi