3. Doz Aşı Hakkı Tanımlandı: Sivas Hastaneler Aşı Yapıyor Mu?

3. Doz Aşı Hakkı Tanımlandı: Sivas Hastaneler Aşı Yapıyor Mu?
00:03 - Aralık 16 2021 Perşembe

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada koronavirüs aşısının hatırlatma dozlarının en son yapılan aşının üzerinden 3 ay geçmesi durumunda vatandaşların aşı olabileceklerini açıkladı.

Omicron varyantı nedeniyle daha önce 6 ay olarak yapılması planlanan hatırlatma dozunun 3 ay olarak değiştirildiğini açıklayan Bakan Koca, “Omicron varyantı nedeniyle son koronavirüs aşısını 3 ay önce olan vatandaşlarımız yeni hatırlatma dozlarını olabilirler” açıklamasında bulundu.

Bakan Koca, vatandaşların en yakın sağlık kuruluşlarında aşı olabileceklerini ve BioNTech veya inaktif aşıları tercih edebileceklerini belirterek, “Hatırlatma dozunda hangi tür aşı isteniyorsa olunabilir” dedi.

14-16 Aralık tarihleri arasında grev yapma kararı nedeniyle Sivaslılar yarın hatırlatma dozunu olup olamayacaklarını merak ederken iyi haber sağlık çalışanlarından geldi. Aşının hemşireler tarafından yapıldığını ve aşının bulunduğu tüm hastanelerde Sivas genelinde aşı uygulamasının aralıksız olarak devam edeceği açıklandı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi