27 yıldır hiç kaçırmadı, 44 yaşında 100 bin lira teklif ettiler, satmadı

27 yıldır hiç kaçırmadı, 44 yaşında 100 bin lira teklif ettiler, satmadı
15:12 - Ağustos 17 2020 Pazartesi

Sivas şehir merkezinde yaşayan emekli Serdar Tuncay, 27 yıl önce 11 bin markayı satın aldığı 74 model Volkswagen klasik minibüste gözleri gibi görünüyor. Klasik otomobil tutkunu da olan Tuncay, 4 bin mark harcayarak yıpranmış minibüsü restore etti. Tuncay, satın alındığında 15 bin 600 kilometre uzakta olan minibüsünü yine yollara çıkardı. Evinin garajında zaman zaman minibüsüne bakan Tuncay, aldıktan sonra 60 bin kilometre kat ettiği minibüsü ile hiç yola çıkmadı. Aracın hiç arızalanmadığını belirten Tuncay, 27 yıldır aracının tamir edilmediğini sözlerine ekledi. Tuncay, 100 bin lira teklif edilmesine rağmen sevgili minibüsünü satmıyor. Öte yandan Tuncay, nostaljik minibüsle ne ceza ne de kaza yaptı.

Asla sıkışmadım

Serdar Tuncay, klasik arabasıyla hiç yollara çıkmadığını belirterek, “Arabayı 1993 yılında aldım, 27 yıl geçti. O zaman 11 bin mark verdim. 4 bin mark harcadım ve 15 bine mal oldum. markalar. Aldığım gibi hiç resim yapmadım. Lastikler eskiydi. Lastikleri aldım. Renkli cam. “Döşemeyi yaptırdım. Şimdiye kadar hiç yola çıkmadım. Ankara, Kayseri, Tokat, Malatya gibi şehirlere gittim. ”

Görenler fotoğraf çeker

Arabayı görenlerin fotoğraf çektirdiğini belirten Tuncay, “Aldığımda 15 bin 600 kilometre şimdi 74 bin kilometre. Şimdiye kadar bu araba ile hiç cezalandırılmadım. Bunu kazada yapmadım. Görenler gülümsüyor. Çocuklar ve yetişkinler fotoğraf çekiyor. Satmayı hiç düşünmemiştim. Geçen yıl birisi sordu. “İnternete koyayım 125 bine satayım” dedi. Komşuma da durumu anlattım. “Bir usta satarsan 100 bini kabul ederim” dedi. Arabamı seviyorum, beğendim. Hatta garajda kimin yattığını bilenler, ‘Neden uyuyorsun kardeşim. “Dışarı çık ve insanların gözünün önünde ol” diyorlar.

Onur Erden – Demet Karakuş

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi