26 yıl önce şehit olan öğretmenler mezarlarında anıldı

26 yıl önce şehit olan öğretmenler mezarlarında anıldı
17:12 - Eylül 11 2020 Cuma

11 Eylül 1994’te Tunceli’nin Mazgirt ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Metin Kaynar, mezarında anıldı.

Şehit Öğretmenleri Anma Günü kapsamında terör örgütü mensupları tarafından şehit olan 168 öğretmen bugün anıldı.

11 Eylül 1994’te Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Darıkent beldesinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Öğretmen Metin Kaynar, Antalya’nın Korkuteli ilçesine bağlı Bozova İlçesi’ndeki mezarında anıldı.

Bozova İlçesi’nde şehit öğretmen Metin Kaynar’ın babası Osman Kaynar ve kardeşi Hüseyin Kaynar ile Bozova Mahallesi Muhtarı Osman Bayındır, Şehit Metin Kaynar İlköğretim Okulu Müdürü Şahali Şah, ortaokul müdürü Murat Karakuş, şehit öğretmen Metin Kaynar ve tüm şehitler dua etti.

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Fonu’nun (İLKSAN) 11 Eylül’ü ‘Şehit Öğretmenleri Anma Günü’ olarak ilan ettiği için onurlandırıldığını belirten baba Osman Kaynar, “İLKSAN’ın 11 Eylül’ü Şehit Öğretmenler Günü olarak ilan etmesinden büyük onur duyuyoruz. Çok teşekkür ederim ”dedi.

Şehit olan öğretmenleri unutturmayacaklarını belirten 95 yaşındaki Osman Kaynar, “11 Eylül 1994’te oğlum Metin Kaynar, 5 hocasıyla Tunceli Darıkent ilçesinde öğretmen olarak çalışırken şehit oldu. . Şehit babası olmak kolay bir şey değil. Biz bunu yaşadık ve yaşıyoruz. Ancak çevremizdeki insanlarla anmak farklıdır. Metin öyle bir çocuktu ki nasıl ifade ettiğini açıklayamam. 26 yıl geçti ama hala hafızam yok. Her gün sürekli hatırlıyorum ve her sabah uyandığımda dua ediyorum. Yıllar geçti, üzerimdeki anıyı düşündüğümde duygusal hissediyorum. Hayattayken evinin önünde bir arabası bile vardı ve onu gördüğümde oğlum olarak onu seviyorum. Oğlumdan benim için bir anı ve anıdır. Metin buraya geldiğinde, öğrencileri öğretmenimi nerede olduğunuzu ve ne zaman geleceğinizi arayacaklardı. Çünkü seni özledik. “Öğrencileri ona büyük sevgi ve saygı duydu.”

Şehit hoca Metin Kaynar’ın kardeşi Hüseyin Bilal Kaynar, “26 yıl önce Antalya Gazipaşa ilçesinde çalışırken öğrendik. İlk başta inanamadık, sonra altyazı televizyona geçtiğinde perişan olduk. Bir baba için, bir çocuğun acısı ve bir insan için, bir kardeşin acısı, yıllar sonra bile bir kişinin içinde sürekli bir yaradır. Terör örgütü PKK, insanları ellerinde kalemle katletti. Bir insan konuşurken duygu dolu hale gelir. Ama 26 yıldır yaralıyız. “Kapalı olmadığını söylesek bile yalan söylerdik.”

1994/1995 eğitim-öğretim yılının ilk haftasında 11 Eylül 1994 akşamı terör örgütü mensupları Tunceli’nin Mazgirt Darıkent ilçesine baskın düzenledi; Lojmanlarında akşam yemeği için bir araya gelen ve masadan kaldırılan Vedat İnan (25), Ali İhsan Çetinkaya (29), Metin Kaynar (29), Buminhan Temizkan (27), Rüstem Şen (29) ve Mustafa Karınca (32) nerede yiyorlardı. Ateş edilerek öldürüldü.

26 yıl önce şehit olan 6 öğretmenden Elazığlı Rüstem Şen mezarında anıldı

Tunceli’de ayrılıkçı terör örgütü tarafından 26 yıl önce lojmanlarından çıkarılan ve vurularak öldürülen 6 öğretmenden Elazığlı Rüstem Şen, mezarında anıldı.

Olay, 11 Eylül 1994’te Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Darıkent’te meydana geldi. Elazığlı Biyoloji öğretmeni Rüstem Şen’in de aralarında bulunduğu altı öğretmen, terör örgütü PKK militanları tarafından barınaklarından çıkarıldı ve vurularak öldürüldü. Hain olayın üzerinden 26 yıl geçti, devlet ne şehit öğretmenleri ne de onu öldüren teröristleri unutmadı. 11 Ağustos 2018’de İçişleri Bakanlığınca Arananlar Kırmızı Listesi’nde 6 öğretmeni öldüren Atakan-Mahir isimli terörist İbrahim Çoban’ı 10 teröristle öldürdü.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da şehit öğretmenler unutulmadı. Elazığlı şehit hoca Rüstem Şen, şehadet yıldönümünde Ağın’daki mezarında anıldı. Ağın Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma programında Kuran okundu ve dua edildi. Programa Kaymakam Neslihan Kısa, şehidin ailesi, polis ve milli eğitim personeli katıldı.

“Şehitlerimizle gurur duyuyoruz”

Şehit kardeşiyle her zaman gurur duyduklarını belirten Soner Şen, “Devletimizden Allah razı olsun. Hep programlar düzenliyor, bizi yalnız bırakmıyor. Eyaletimizi temsil eden kaymakamlık, güvenlik ve eğitim camiası bizi yalnız bırakmıyor. Devletimizin var olduğunu söylüyoruz. Babam geçtiğimiz yıllarda bir açıklama yapıyordu. Geçen yıl babamı kaybettik. Bu yıl biraz acı içindeyiz. Şehidimizle gurur duyuyoruz. Devletimiz yanımızda ve bizi yalnız bırakmıyor ”.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi