24 yıl sonra gazi olarak kabul edildi

24 yıl sonra gazi olarak kabul edildi
18:00 - Ekim 29 2020 Perşembe

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde yaşayan Fatih Özer, 1996 yılında askerliğini yapmak için askere gitti. Isparta Dağ Komando Özel Eğitim Tugayında askere alma birimini tamamlayan Özer, ana birimini KKK Diyarbakır 2. Piyade Taburu Komutanlığı’nda gezici Komando olarak yaptı.

Fatih Özer, 1996 yılında askerlik görevinin bitmesine 2 ay kala Diyarbakır Kulp kırsalında bir terör örgütüyle çıkan çatışmada yaralandı ve bir süre Gülhane Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Terör saldırısı sonucu yaralanması nedeniyle kendisine vazife malulü aylığı almak için SGK’ya başvuran Özer, başvurudan olumsuz yanıt alınmasının ardından dava açarak yargıya başvurdu. Yargı kararıyla da olsa Gazi haklarını elde etmekten mutluluk duyan Özer, devlet yetkililerine teşekkür etti.

“Hayatımı vatanıma vermeye hazırım”

Vatanın bölünmez bütünlüğü için canını her zaman feda etmeye hazır olduğunu vurgulayan Özer, “Belki klasik bir söz olarak algılanacak ama bizim için ‘patrik gerisi ise detaydır’ dedi. Diyarbakır’ın Kulp, Hani, Lice ve diğer bölgelerindeki dağlara söz yazdık. Bu sebeple sendikamızdan bazı yakın arkadaşlarım şehit ve gaziler oldu. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Bugün devletimizin ihtiyacı olduğunda ben ve oğlum ülkemiz için koşmaya hazırız. Türk askerleri kokusuzdur. Şehitlik, ülkemizin en kutsallarından biridir. O zamanlar terör etkindi, birçok çatışmaya girdik ama ölüm aklımıza gelmedi. Peygamber Efendimizin Askerlik Dairesi kadar kutsal bir yer dedikleri gibi. Türkiye her ilden dostunuz olacak, kardeşiniz olacaktır. Vatanı korursun ve açgözlülerin gözlerini oyarsın. Hepsinden önemlisi, güzel anılarınız olacak. Allah devletimize ve milletimize zarar vermesin. Devletimiz büyük bir devlet, beni ve benim konumumdaki gazilerimizi yalnız bırakmadı ”dedi.

Alpaslan Demir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi