23 yaşında, ama yeni doğmuş bir bebek gibi

23 yaşında, ama yeni doğmuş bir bebek gibi
10:12 - Ağustos 2 2020 Pazar

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan 22 yaşında bir üniversite öğrencisi olan Fatih Alver, 3 yıl önce arkadaşları ile denize gitti ve denize gitti. Boğulma tehlikesiyle karşı karşıya olan Alver, çevredeki vatandaşların yardımıyla denizden çıkarıldı. Bununla birlikte, boğulma sırasında nefessiz kaldığı için kalbini durduran genç adam, hastanede bir müdahale ile hayata döndü. Ancak, kalbi durduğu için beynine oksijen almayan üniversite öğrencisi felç oldu. 4 aylık yoğun bakım tedavisinden sonra evine getirilen Alver, yatağa bağlı olarak yaşarken fizik tedavi almaya başladı.

İki yıldır fizik tedavi görüyor, ancak ailenin artık finansal gücü yok

Denizde boğulduktan sonra felç olan ve çocuklarını yatağa bağlayan Alver ailesi, çocuklarına bakarken mali sorunlarının üstesinden gelmeye çalıştı. Yataktan kalkamayan Fatih için evde fizik tedavi uzmanları getiren aile, Fatih’in sağlığı için sahip oldukları tüm parayı harcadı. Bununla birlikte, daha fazla mali zorluk ile mücadele edemeyen Alver ailesi, yetkililerin ve hayırseverlerin çocuklarının sağlığını iyileştirmeleri için yardım bekliyor.

3 yıl önce olaydan sonra oğlu Fatih’in felç olduğunu söyleyen Baba Murat Alver, “Oğlum 2016 yılında arkadaşları ile denize gitti. Orada ayaklarını sıktı ve denizde boğuldu. Onları denizden çıkardıklarında kalpleri durdu, sonra kalplerini hastanede tekrar çalıştırdılar. Makineye bağlı 15 gün boyunca hastanede yaşadı, oğluma dediler, ama hayata devam edebilirdi. 4 ay boyunca yoğun bakımda enfeksiyon nedeniyle tedavi edildi ”dedi.

“Amacı büyük takımlarda oynamaktı”

Fatih’in üniversitenin ikinci sınıfında okuduğunu ve aynı zamanda amatör bir futbolcu olduğunu söyleyen baba, “5 yıl boyunca Yolspor’da futbol oynadı ve Bursa’da çeşitli futbol takımlarında oynadı. Amacı büyük takımlarda oynamaktı. Ayrıca Uludağ Üniversitesi’nde 2. sınıf elektrik teknisyenliği öğrencisiydi. Hayalleri ve okulları eksikti. Oğlumun sağlıklı olmasını, tekrar yürümesini, orduya gitmesini istiyorum. En azından onun ihtiyaçlarını karşılayabilmesini istiyorum. Oğlumun sesini özledim. Yetkililerden yardım istiyorum, bize yardım etsinler, çocuğumu sağlıklı görmeme yardım ediyorum ”.

“Oğlumun bana anne diyebilmesini ve eskisi gibi yürümesini istiyorum.”

Hastalıkla 4 yıldır uğraştıklarını ve yatalak oğlunun bakımı ile ilgilendiklerini söyleyen anne Cevriye Alver, “Bu hastalıkla 4 yıldır mücadele ediyoruz. Elimizden gelen her şeyi yaptık, ama fizik tedaviye yetişemiyoruz. 4 yılda maddi gücümüz yok, umarım eski sağlığına kavuşur. Oğlumun bana ‘Annem’ diyebilmesini ve daha önce olduğu gibi yürümesini istiyorum. Üniversite öğrencisi çocuğum aniden yataktan kalktı. Oğlum ayağa kalkmadan önce burada yalan söylüyor, 5 dakika dışarı çıkamıyorum, rahat değilim. Eski fotoğraflarını görünce üzülüyorum. 4 yıl oldu ve hala bir sonuç elde edemedik. Umarım hayırsever bize yardımcı olur ve Fatih sağlığını geri kazanır. Fatih’in ayakları yerde ama güçlü bir fizik tedaviye sahip olmalı. Ankara GATA’da fizik tedavi de vardı, ama oraya da götüremedik. Orada bir tedavi varsa oğlum iyileşebilir. Oğlumun bir sürü hayali vardı. 19 yaşında yatağa düşmek çok kötü. Umarım birisi bize yardım eder ve Fatih sağlıklı olur. ”

Fatih Çapkın

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi